Regija
RADOST U SELU

U Šagu u prvi razred krenulo devet učenika
Objavljeno 21. rujna, 2019.
Razlog za optimizam: kada je škola sagrađena, 2011. godine, nije bio upisan nijedan prvašić
ŠAG - Za učenike i učiteljice Područne škole Šag, koja djeluje pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu, prvi tjedan nove školske godine protekao je iznimno veselo i optimistično, u znaku mnogih novina, ali i s čak devet prvašića u kombiniranom odjelu, što je izuzetno lijep broj za to malo valpovačko prigradsko naselje.- Uspoređujući posljednjih deset godina, ovo je, uz školsku godinu 2013./14., kada je bilo devet učenika, i školske godine 2007./08. i 2004./05., kada je bilo po deset učenika prvih razreda, definitivno jedna od godina s najvećim brojem prvašića - naglašava ravnatelj škole Dalibor Košutić, podsjećajući da upravo u školskoj godini kada je nova škola bila izgrađena i svečano otvorena, 2011., Šag nije imao - ni jednog učenika prvog razreda!

Upravo zbog svega toga ova hvalevrijedna demografska brojka bila je dodatna motivacija učiteljicama Korneliji Berečić i Ivani Andrić Pejak da u suradnji s ravnateljem škole i Vijećem Mjesnog odbora Šag i njegovom predsjednicom Valentinom Škorvaga na pomalo nesvakidašnji i drukčiji način zajedno s učenicima prvih dana nove školske godine dvorište škole u središtu mjesta pretvore u veseli poligon za vježbu i igru tijekom školskog odmora.

- Ideja se rodila posve spontano kada smo na TV-u vidjele sličan poligon tzv. edukativne školice, koja je odlična stvar za razvoj motoričkih sposobnosti u djece, pa smo brzo okupile ekipu, nabavile boje i prostor oko škole uveselile ljestvama s rukama, bubamarama, obručima, žabicama i drugim motivima koji djecu potiču na fizičku aktivnost i koje su učenici izvrsno prihvatili - pričaju nam entuzijastične mlade učiteljice pokazujući i nove ormariće u bojama Valpova u prostoru škole, koje je za preobuku i svoje osobne stvari od ove školske godine dobio svaki učenik.

- Riječ je o novoj donaciji Grada Valpova, koja je u našoj matičnoj i područnim školama u Šagu, Nardu i Bocanjevcima, realizirana na zahtjev roditelja. Ove školske godine nabavljeno je ukupno 290 ormarića za učenike razredne nastave, a iste takve ormariće na korištenje bi iduće godine trebali dobiti i učenici predmetne nastave u Valpovu, kojima je taj inventar itekako potreban - najavljuje ravnatelj Košutić, dodajući da je zadovoljstvo učenika, ali i nove navike koje su djeca stvorila, najbolje potvrdilo opravdanost te investicije.

Zahvaljujući njoj, ali i neprestanim ulaganjima u poboljšanje uvjeta za održavanje nastave, osnovci s područja Grada Valpova mogu se pohvaliti činjenicom da su škola za 21. stoljeće.

Lidija Aničić
5,5

sati je učiteljicama Ivani Andrić Pejak i Korneliji Berečić trebalo za oslikavanje edukativne školice
Škola za život ovdje godinama živi
Govoreći o obrazovnoj reformi Škola za život, koja je službeno počela od ove školske godine, učiteljica Ivana Andrić Pejak, koja vodi kombinirani odjel 1. i 4. razreda u Šagu, kaže da za njih to neće biti velika promjena ni novost, jer na tome u toj školi rade već godinama.

- Oduvijek nam je iznimno važno da djecu poučimo važnosti povezivanja onoga što uče u školi sa svakodnevnim životom, da im pomognemo da usvoje nova znanja i vještine koje će im pomoći kvalitetnije živjeti, ali i biti vrijedni članovi svoje zajednice - poručuje.
Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike