Regija
STANOVNICI ISTOČNOG DIJELA ŽUPANIJE NEĆE VIŠE MORATI NA TERAPIJU U VINKOVCE

Vinkovačka bolnica u Otoku će otvoriti odjel za fizikalnu terapiju
Objavljeno 21. rujna, 2019.
VINKOVCI - Uskoro stanovnici istočnog dijela Vukovarsko-srijemske županije koji gravitiraju prema gradu Otoku, na fizikalnu rehabilitaciju neće morati dolaziti u Vinkovce, nego će to moći obaviti u Otoku.Upravno vijeće Opće županijske bolnice Vinkovci u lipnju je donijelo Odluku o proširenju djelatnosti kojom se djelatnost ustanove proširuje i na djelatnost fizikalne terapije, a nedavno je i Županijska skupština dala suglasnost da se ova odluka može provesti. Ravnatelj Opće županijske bolnice dr. Krunoslav Šporčić obrazložio je prijedlog i istaknuo kako se proširenje odnosi na djelatnost fizikalne terapije koja će se obavljati u okviru postojećih ustrojstvenih jedinica i u okviru postojeće Mreže javne zdravstvene službe te postojećih zakonskih odredbi.

Prim. Željka Kolak, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, voditeljica Odjela za fizikalnu med. i rehabilitaciju OŽB podsjeća kako je fizikalna i rehabilitacijska medicina grana medicine koja zadire u sve ostale grane i kompatibilna je s gotovo svim ostalim granama medicine.

- Uključuje rehabilitaciju djece - neurorizična dojenčad, djeca sa skoliozama, dječja posttraumatska stanja, rehabilitaciju odraslih osoba - posttraumatska i postoperativna stanja, neurološke bolesnike, reumatološke bolesnike, kardiološke bolesnike, sportaše... Radi velikog broja bolesnika koji se liječe fizikalnom terapijom na našem odjelu, a koji dolaze iz udaljenih mjesta naše županije, otvaramo odsjek našeg odjela u gradu Otoku kojemu gravitira oko 20.000 stanovnika. Njima ćemo omogućiti liječenje fizikalnom terapijom te time pružiti medicinsku uslugu svim bolesnicima koji zbog nemogućnosti dolaska u OŽB Vinkovci to ne bi mogli realizirati. Naime, bolesnici su otežano pokretni, nemaju mogućnost prijevoza ili novca - kaže dr. Kolak.

Miroslav Flego
POČETAK RADA PLANIRAN JE ZA LISTOPAD
Prostor ambulantne fizikalne terapije je novouređen, bit će opremljen novim terapijskim uređajima, a radit će iskusni i educirani fizioterapeuti. “Današnjim suvremenim pristupom i novim manualnim tehnikama liječenja vrlo brzo rješavamo bolna stanja i vraćamo oštećenu funkciju tijela. To ima veliko medicinsko i socioekonomsko značenje. Očekujem kvalitetan rad i potrebu proširenja te rad u dvije smjene. Planirali smo početak rada s bolesnicima na Dan grada Otoka, ali zbog tehničkih razloga početak rada bit će u listopadu”, kaže prim. Željka Kolak.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača