Sport
KOMPLETIRANO 1. KOLO LIGE PRVAKA

Bayern i "razarač tenkova" razorili Crvenu zvezdu
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Utakmicama u skupinama A - D kompletirano je 1. kolo Lige prvaka. Uz dvoboj u Maksimiru, posebnu su pozornost privukli ogledi u Madridu i Parizu, gdje su se u derbijima večeri susrele momčadi koje pucaju na trofej. Atletico Madrid i Juventus podijelili su bodove na Wanda Metropolitanu u susretu u kojem su svi pogodci postignuti u drugom poluvremenu, a Atletico je uspio u posljednjih 20 minuta golovima nakon prekida nadoknaditi 0:2. Dvoboj u Parku prinčeva uvjerljivo je pripao PSG-u, koji je i bez udarnog napadačkog trojca (Mbappe, Cavani, Neymar) porazio Real Madrid 3:0, na krilima raspoloženog Di Marije, koji je bivšem klubu dva puta tresao mrežu.


- Sretan sam što sam zabio, ali važno je da smo ostvarili dobar rezultat. Znali smo koliko je Real jak i zato smo morali cijelo vrijeme biti fokusirani. Rezultat je savršen, a pobjeda apsolutno zaslužena - kazao je nakon prve pobjede Argentinac.


Ivan Perišić odigrao je do 66. minute u lakoj pobjedi Bayerna nad beogradskom Crvenom zvezdom, koja je mogla biti i izraženija od 3:0. Hrvatski je reprezentativac asistirao za vodeći pogodak Comana te je pogodio i gredu, a Lewandowski je postao tek treći igrač u povijesti Bayerna koji je postigao 200 pogodaka u dresu njemačkog prvaka, nakon Gerda Müllera i Karl-Heinz Rummeniggea. Trenera Bavaraca Niku Kovača njemački su mediji uoči utakmice prozvali "razaračem tenkova", aludirajući na tenk parkiran ispred stadiona Marakana (Rajko Mitić), a bivši hrvatski izbornik to je opravdao. Nije razorio tenk, ali njegova momčad jest Crvenu zvezdu.
Odličan nastup odradio je Vedran Ćorluka, koji je kao kapetan predvodio Lokomotiv Moskvu do važne pobjede nad Bayerom u Leverkusenu. Ruski je klub slavio sa 2:1, a bivši hrvatski reprezentativac bio među najboljima u gostujućem sastavu, koji je dohvatio velike bodove u borbi za europsko proljeće. Cijeli susret odigrao je i Matej Mitrović, čiji je Club Brugge remizirao bez pogodaka protiv Galatasaraya. G.R.
Rezultati 1. kola
SKUPINA A: Club Brugge - Galatasaray 0:0, PSG - Real Madrid 3:0 (Di Maria 14, 33, Meunier 90+1)

SKUPINA B: Olympiacos - Tottenham 2:2 (Podence 44, Valbuena 54-11m; Kane 26-11m, Moura 30), Bayern - Crvena zvezda 3:0 (Coman 34, Lewandowski 80, Müller 90+1).

SKUPINA C: Dinamo - Atalanta 4:0, Šahtar - Manchester City 0:3 (Mahrez 24, Gundogan 38, Jesus 76)

SKUPINA D: Bayer - Lokomotiv Moskva 1:2 (Höwedes 25-ag; Krychowiak 16, Barinov 37), Atletico Madrid - Juventus 2:2 (Savić 70, Herrera 90; Cuadrado 48, Matuidi 65)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku