Sport
ODBOJKAŠICE S DRAVE U PUNOM SU POGONU

Tijekom ljeta nije bilo mnogo trgovanja, ali ŽOK Osijek je spreman za elitni razred
Objavljeno 20. rujna, 2019.

Mjesec je dana prošlo od okupljanja odbojkašica Osijeka koje se punom parom pripremaju za novu sezonu. Ona će biti povratnička u najjači hrvatski razred, superligaški, ali ima još dosta vremena do prve službene utakmice. Sezona počinje 12. listopada, dvije uvodne runde odradit će na gostovanjima kod Marine Kaštela i zagrebačkog Olimpika, a prve bodove na svom parketu učenice trenera Miroslava Đekića tražit će u sklopu 3. kola, kada 26. sljedećeg mjeseca stiže Rijeka CO.

No, ljubitelji odbojke mogli su već vidjeti obrise osječkog sastava koji je doživio nekoliko izmjena u odnosu na prethodni natjecateljski ciklus. Već se krenulo s odigravanjem prijateljskih utakmica, a ŽOK Osijek ih je prošlog vikenda odigrao dvije na domaćem parketu.

- Prvu provjeru imali smo nešto ranije u Brčkom, gdje smo i poraženi u tri seta. Sada smo odradili dvije utakmice kod kuće, a ugostili smo Sremsku Mitrovicu (1:2) i Gradačac (3:0). Naravno, kako pripreme odmiču, tako su na meniju sve češće i utakmice, a bit će ih još dosta do početka sezone - naglašava Miroslav Đekić, koji će već sljedećeg vikenda ekipu odvesti na međunarodni turnir u Banjaluku, gdje će nastupiti i sastavi iz BiH, Slovenije i Italije.

- Krajem mjeseca planiran je dolazak zagrebačkog Dinama, potom će nam gošće biti i odbojkašice Kaposovara. Ako se ukaže još neki trermin za provjeru, iskoristit ćemo ga, ali bit će dovoljno utakmica i prigoda za sve igračice - kaže trener Osijeka, koji kroz trenažni proces vodi 16 igračica. Većinom su to one s kojima je i do sada radio, no ima i promjena, pa će trebati uigrati novu postavu za novu sezonu.

- Napravili smo dobar potez dovođenjem Isidore Ubavić iz Novog Sada, a od novih lica tu je još 18-godišnja Tatjana Gajić, koja pojačava konkurenciju na srednjem blokeru. Otišle su tri igračice iz postave, što nije zanemarivo, ali imamo kadar koji je spreman sve to nadomjestiti. Nismo mnogo trgovali u prijelaznom roku, ali spremni smo s ovim čime raspolažemo krenuti u superligašku sezonu - smatra Đekić, koji se ne može požaliti ni na zdravstveni bilten koji vlada u svlačionici zadnjih mjesec dana. Problemi su sad zadesili samo Karlu Šimunec, ligamenti su u pitanju, stoga će sljedeća dva tjedna pouzdani libero biti u posebnom režimu. Ozračje i radni elan su pak na visokoj razini, stoga Đekić priželjkuje da tako i ostane. N. Benčina
Iz kluba je otišla prva tehničarka Lea Grahovac, dijagonala Nora Đurić i srednja blokerica Mirna Matković
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike