Sport
ODLAZAK IZ SLAVONIJE

Marin Bloudek: U Puli odlični uvjeti, pa sam zato i otišao
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Virovitički atletičar, nekadašnji europski juniorski prvak na 800 metara, želi novi iskorak u karijeri

Još jedan mladić napustio je Slavoniju u potrazi za boljim životom. Riječ je o sjajnom 20-godišnjem atletičaru Marinu Bloudeku, dečku koji je rušio niz hrvatskih juniorskih i seniorskih rekorda na raznim dionicama, a u njegovoj biografiji posebno se ističe podatak da je bio europski juniorski prvak na 800 metara.

Marino je godinama odolijevao pozivima iz raznih hrvatskih atletskih klubova, ostajao je doma, a onda je shvatio da, ako želi napredovati u karijeri, mora otići. I otišao je u Istru, koja nudi puno više od Virovitice, Slatine, odnosno Slavonije. S povjerenjem se "predao" u ruke iskusnim atletskim stručnjacima kada je u pitanju trčanje na duge staze i vjeruje kako je odlazak dobra stvar za njegov napredak i iskorak u karijeri.

- Treniram i školujem se u Puli. Tu je moja nova oaza, malo sam daleko od Virovitice, ali ovdje imam sjajne uvjete za rad i sve što mi treba. Nažalost, zbog ovog preseljenja u drugi grad morao sam raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim trenerom Zlatkom Totom, kojem sam beskrajno zahvalan na svemu što smo prošli i postigli zajedno - kaže Bloudek, koji u Puli radi pod trenerskom paskom Milovana Savića. To je nekadašnji trkač koji je pod zastavom bivše države nastupao na Olimpijskim igrama te ima medalje s Europskog prvenstva i Mediteranskih igara. Savić ima golemo trkačko i trenersko iskustvo i Marino je zadovoljan njihovom suradnjom. Pod vodstvom novoga trenera malo je promijeno ritam rada, ali kaže kako uživa u treninzima.

- Odlučili smo ove godine smanjiti broj natjecanja, a više se bazirati na treninge kako bismo što više doradili moju formu i tehniku trčanja jer sljedeće godine imamo velike planove i ciljeve. Sve je sada na meni i definitivno ću dati sve od sebe, posebno kada znam da ispred sebe imam ovako dobrog trenera - dodao je Virovitičanin, koji s osmijehom kaže kako se još uvijek nije opredijelio za jednu dionicu trčanja.

- Budući da sam još uvijek mlad, tek mi je 20, nisam se specijalizirao samo za jednu dionicu. Treniramo i radimo za 400, 800 i 1500 metara te naravno i ‘‘tisućica‘‘ koja je neolimpijska disciplina, ali iznimno dobro dođe za treniranje. Za sada se dobro osjećam na svim dionicama, pa ćemo vidjeti... Sad sam u fazi kratkog odmora, a onda kreću žestoke priprema za dvoransku sezonu.

Marinu je atletika životni poziv, ali nije zapostavio ni obrazovanje.

- Posvećen sam atletici, ali nisam želio staviti obrazovanje u drugi plan. Upisao sam privatnu menadžersku školu u Rijeci, i to želim završiti. Uspijevam bez ikakvih problema uskladiti obrazovanje s atletikom, dva puta dnevno treniram, u međuvremenu učim i sve stignem. No fokusiran sam na atletiku i vjerujem da će uz dobar rad uskoro doći i dobri rezultati. Strpljiv sam i čekam svoje vrijeme - dodao je atletičar iz Virovitice.

Vladimir Grgurić
RASPITIVALI SE DINAMO, ARSENAL...
Marino je dobar atletičar, iako je kao dijete bio i odličan nogometaš. Svojedobno je njegov talent prepoznao zagrebački Dinamo, a o njemu su se raspitivali i skauti engleskog velikana Arsenala. No težak prijelom noge odveo ga je izvan nogometnih terena. U trenucima rehabilitacije počeo je trčati i više se nije vraćao nogometu.

- U sportu samo treba biti uporan, puno raditi i uspjeh će doći. Djeci preporučujem atletiku, ako baš ne vole trčati, neka se bave bilo kojim drugim sportom - poručio je Bloudek.
Marino Bloudek

atletičar iz Virovitice

Odlazak u Pulu bio je teška odluka, tamo sam bez obitelji i mojih starih prijatelja, ali gledao sam samo što je bolje za moju karijeru. A misim da ovaj odlazak od kuće jest.
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini