Sport
HUMANITARNA UTAKMICA U ŽUPANJI

Humane zvijezde Hrvatske 03 dolaskom uveselile Županjce te pomogle Društvu “Golubovi”
Objavljeno 20. rujna, 2019.

Humane zvijezde Hrvatske 03 jučer su posjetile Županju i na Spomen-stadionu prve nogometne lopte odigrale prijateljsku utakmicu sa sastavom Županja i prijatelja. Zvijezde su došle s humanitarnom nakanom, ali i u sjećanje na svog osnivača i dugogodišnjeg predsjednika, Županjca Branka Tušeka, koji je ove godine preminuo.


Nogometna utakmica između Zvijezda i Županjaca bila je prijateljska i humanitarna, rezultat je bio u nekom trećem planu, puno je važnija bila dobra atmosfera, druženje i skupljanje novca koje je otišlo Društvu za pomoć osobama s invaliditetom "Golubovi“ Županja.


Uoči utakmice članovi "Golubova" upoznali su se i slikali s nekadašnjim nogometnim zvijezdama, ali i zvijezdama iz društvenog, kulturnog i zabavnog života Hrvatske. Županjski stadion bio je dobro popunjen, a organizator je nakon susreta objavio kako je prodano 1400 donatorskih ulaznica, čija je cijena bila 10 kuna, i sav je novac, kao i uvijek kada igraju Humane zvijezde Hrvatske, otišao onima u potrebi. Ovaj put su to "Golubovi".


U revijalnoj utakmici Zvijezde su pobijedile s 3:0, a dva puta je mrežu Županje i prijatelja pogodio Kupreškić, a jednom bivši "vatreni" Goran Vlaović. Boje Zvijezda, koje je s klupe vodio Ivica Grnja, još su branili Vidović, Labak, Panadić, Neretljak, Škrinjar, Jurčić, Marić, Bičanić, Čordaš, Vlaović, Leo, Švigir, Strupar, Kupreškić, Zanti, Šivak, Knezović, Krišto, Pop, Kulešević, Maras, Rupnik..., a u momčadi domaćina ovog susreta zaigrao je i župan vukovarsko-sijemski Božo Galić, koji je bio i u funkciji izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Osim župana za veterane Županja i prijatelji nastupili su Husarek, Bjelić, Lučić, Pervan, Marijanović, Dabro, Godanj, O. Galović, H. Galović, Meštrović, Galić, Pejaković, Filipović, Ivanušić, Draganović, Bošković, Bilić, Bartolović, a s trenerske klupe vodio ih je Dražen Ilić.


Iako je bilo najavljeno kako će u momčadi HZH 03 biti još nekih poznatih nogometnih imena, zbog svojih obveza neki nisu mogli doći, ali su poslali ispriku uz poruku "vidimo se drugom prilikom". No oni koji su došli itekako su razveselili Županjce i članove "Golubova", koji su jučer doživjeli neko novo iskustvo.
Nakon utakmice, brojnog slikanja i pozdravljanja, druženje se nastavilo uz prigodni domjenak koji su organizatori priredili za sve sudionike ovog lijepog nogometnog humanitarnog događaja.


Antun Grgić
SJEĆANJE NA BRANKA TUŠEKA
Humane zvijezde Hrvatske 03 u Županju su došle pomoći, ali i igrati u spomen na osnivača i dugogodišnjeg predsjednika "zvijezda" Branka Tušeka. Nekadašnji savjetnik predsjednika RH Ive Josipovića za sport i saborski zastupnik SDP-a, Županjac Branko Tušek, koji je umro nakon kratke i teške bolesti krajem svibnja u 66. godini, bio je dugogodišnji voditelj Udruge Humanih zvijezda Hrvatske 03 koje su kroz brojne utakmice prikupljale sredstva za djecu s posebnim potrebama, slabijeg imovinskog stanja i bez roditeljske skrbi. Tijekom 15 godina djelovanja Zvijezde su odigrale više od sto nogometnih utakmica i prikupile više od osam milijuna kuna pomoći. Ponovnim dolaskom u Županju HZH samo su pokazale da jednako odlučno nastavljaju putem kojim ih je 15 godina vodio njihov predsjednik Branko Tušek.
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike