Regija
HRVATSKE VODE I GRAD DONJI MIHOLJAC

Uskoro vodovod do Stare Drave
Objavljeno 19. rujna, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Jedna od izuzetno značajnih investicija Grada Donjeg Miholjca, izgradnja vodovodne mreže do izletišta Stara Drava, uskoro će krenuti. Potpisan je ugovor o financiranju i ugovor o izvođenju radova. Izvođač radova je Karašica Vučica, a investicija je vrijedna oko 700.000 kuna. Izgradnju vodovodne mreže financiraju Hrvatske vode i Grad Donji Miholjac. Bit će izgrađeno više od 2000 metara cjevovoda.

- Izgradnja vodovode mreže do Stare Drave projekt je koji svi oni koji imaju svoje vikendice ili odlaze na izletište već godinama očekuju. Ove godine konačno smo odlučili investirati i dovesti pitku vodu i u taj dio grada u kojemu je vikend-zona. I ono što je najvažnije, najveći iznos sredstava za radove izdvojit će Hrvatske vode. Sredstva smo osigurali, odabrali izvođača i radovi kreću čim stignu cijevi. Očekujemo da će radovi početi sljedeći tjedan - najavljuje gradonačelnik Goran Aladić.

Završetak ove investicije, bude li sve prema planovima, očekuje se do kraja studenoga. Gradonačelnik Aladić najavljuje i revitalizaciju poznatog izletišta Stara Drava s pripadajućim, ali i mogućim dodatnim sadržajima. Izletište je omiljeno okupljalište i najpopularnije je rekreacijsko područje stanovnika Donjeg Miholjca. Ovaj prostor, sjeverno od grada, česta je destinacija obitelji i mladih koji naročito u vrijeme blagdana uživaju u čistoj prirodi, šetnji i druženju. Posebno oni koji si ne mogu priuštiti odlazak na more ili putovanje. Prilaz izletištu je asfaltiran, a gradski turistički ured obogatio ga je funkcionalnom i estetskom turističkom signalizacijom. Stara Drava često je i mjesto događanja različitih sportskih, kulturnih i rekreacijskih priredbi. Središnje mjesto izletišta čini ribički dom u čijoj blizini su nadstrešnice za posjetitelje, dječje igralište te igralište za nogomet i košarku.

- Ovom investicijom nećemo samo poboljšati vodoopskrbu, već je ovo projekt značajan za budući razvoj izletišta i cijelog područja Stare Drave. Mogućnost korištenja pitke vode možda će potaknuti poduzetnike na izgradnju kuća za ruralni odmor. Isto tako, pitka voda bit će vrlo važna i za razvoj gastronomije, jer postojeći objekt bit će moguće pretvoriti u restoran s ponudom ribljih specijaliteta – poručuje miholjački gradonačelnik Goran Aladić. S.Fridl
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike