Osijek
IZLOŽBA, ŠETNJA, VOŽNJA TRAMVAJEM

Od ponedjeljka kreće 4. Tjedan filantropije
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Osijek će se na tradicionalnoj manifestaciji još jednom pretvoriti u središte filantropije, najavljeno je to na jučerašnjoj konferenciji za medije na Trgu Svetog Trojstva. Za sve su zaslužne aktivne organizacije - Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, koje su suradnju ponovno okrunile bogatim programom za sve sugrađane od 23. do 27. rujna.

- Iako se ovaj projekt održava na nacionalnoj razini, Osijek zbog sinergije zaklada prezentira program koji ima čak i veću vidljivost. Također, budući da stojimo mladima na usluzi, ponosni smo i na novu akciju bicikliranja, Vozimo za vozač(k)e, kroz koju ćemo dvoje mladih ljudi iz Dječjeg doma Klasje pomoći pri polaganju vozačkog ispita - naglasio je Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce grada Osijeka, podsjećajući kako je akcija bicikliranja najava Tjedna filantropije. Naime, osječki filantropi Igor Toman i Ivica Lenard ove će subote, 21. rujna, biciklirati kroz sedam gradova Osječko-baranjske županije, a svi zainteresirani do 1. listopada mogu otkupiti njihove kilometre na web-stranici: doniraj.org, pomažući u prikupljanju 10.000 kuna za dvije vozačke dozvole.

- Ove godine u Tjednu filantropije pridružit će nam se i predstavnici našeg prijateljskog grada Tuzle, s kojima ćemo sada surađivati i na temu filantropije kako bismo motivirali građane na aktivnost u zajednici - istaknula je Žana Gamoš, osječka dogradonačelnica, ponosna na filantropsku prošlost grada na Dravi.

- U ponedjeljak, 21. rujna, krećemo s izložbom "Lokalna filantropija - što nas povezuje?" u Galeriji Kazamat, nakon koje slijedi tribina, odnosno razgovor s Fondacijom tuzlanske zajednice o građanskom aktivizmu. Utorak je rezerviran za Filantropsku šetnju Osijekom, na kojoj smo surađivali s osječkim HNK-om i Turističkom zajednicom Osijek, pa sve sudionike očekuju iznenađenja, kojih će biti i u srijedu na tramvajskoj vožnji Treskom kroz filantropiju - otkrila je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica, dodajući kako sve u petak završava s buvljakom FilantroPIJA u sklopu kojega će u vrtu iza kina Urania osječke udruge prodavati svoje uratke i proizvode, nakon čega slijedi glazbeni program. M.Mandić
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike