TvObzor
NOVO RUHO OMILJENIH MOZAIČNIH EMISIJA

Svakog dana nove rubrike u osvježenom studiju
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Izuzev novog studija, HRT gledateljima svakoga dana nudi rubriku – kako bi “dan” bio ne “dobar”, nego “najbolji mogući”, ističe urednica Larisa Banek

U ponedjeljak, 16. rujna, emisija "Dobro jutro, Hrvatska" iznenadila je gledatelje svojim novim ruhom. Uz novi izgled, studio je zasjao toplim bojama, a gledatelje su na početku HRT-ove jesenske sheme pozdravili Zlata Muck i Davor Meštrović, dok je svoj voditeljski debi uz Meštrovića u utorak imala Maja Ciglenečki. "Uzbuđena sam i sretna jer sam dobila povjerenje urednice Ane Milić i ovu sjajnu priliku – jutra provoditi u HTV-ovu studiju, uz ove divne ljude, od voditelja do svih kolega iza kamera, koji su dio emisije uz koju sam se i ja budila još kao dijete…"

"‘Dobro jutro‘ je, uz svoje standardne rubrike koje nudimo svakoga dana, osvježeno i jednom novom rubrikom: Svi smo mi potrošači, iza koje stoji HTV-ova urednica Zrinka Štimac, bivša voditeljica emisije ‘Dobar dan, Hrvatska‘", sa zadovoljstvom nam ističe glavna urednica Ana Milić, kojoj se u svakodnevnom ranojutarnjem poslu pridružuju i izvršne urednice Larisa Banek i Danijela Grgić. Larisa Banek, urednički potpisuje i emisiju "Dobar dan, Hrvatska". "Tema je uistinu u izobilju i svaki je dan poseban izazov u mozaičnom programu, no, izuzev novog studija, gledateljima nudimo svakoga dana rubriku – kako bi ‘dan‘ bio ne ‘dobar‘, nego ‘najbolji mogući‘. Tako ponedjeljkom jezične savjete dijeli Marko Alerić, svaki drugi utorak Milan Košuta nam savjetuje kako se nositi sa životnim izazovima, a i srijedom imamo jezične savjete, ali s Nives Opačić, dok je četvrtak dan rezerviran za lov na antikvitete s našim kultnim Jurom Gašparcem, a petak zaokružujemo filmskim temama s Danijelom Rafaelićem." Utorak je nestrpljivo iščekivala i Dubravka Žiljak – koja će nakon 25 novinarskih godina na Hrvatskoj radioteleviziji - prvi put stati pred kamere kao voditeljica emisije. "Uspješno sam sve ove godine, od 1994., izbjegavala voditeljske angažmane, no ipak sam posustala na upit urednice Ane Milić, a zahvaljujući našoj divnoj Službi za jezik i govor, fonetičarkama Višnji Modrić, Vedrani Magjarević i Kseniji Krajačić te njihovoj dobroj pripremi, više ne vidim razloga da moj angažman ne bude dobar. Svakako je uzbudljivo jer je novo iskustvo, nakon toliko reportaža s terena, ući u studio i privikavati se na više kamera, zašto ne pokušati?" Majka tek upisane gimnazijalke (1. razred, V. gimnazija) izuzetno se veseli i školskim temama, a s obzirom na to da živi u Zagorju i često je na biciklu, priznaje: "Vesele me sve teme koje slijede u studiju o tome, a s radošću ću ih primjenjivati na svoja dva kotača." Potpora u studiju prvoga dana voditeljskog angažmana u emisiji "Dobar dan, Hrvatska" bit će joj - suvoditelj Leon Čuljak, a kolega Davor Meštrović, priznaje, dao joj je najbolji savjet: "Neka ti Bog pomogne!" (smijeh)

"Ovo je još jedna sezona koju naši timovi, novinari, urednici, i svi oni iza kamera pripremaju s neopisivom radošću – i jedva smo dočekali početak jesenske sheme te, evo, s nekoliko noviteta razveselili gledatelje, što se trudimo činiti svako jutro", zaokružio je Davor Meštrović prvi ponedjeljak dviju emisija u novom ruhu. Za izgled voditelja u obje emisije brine se HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić Buljan. ‘‘Voditelje smo osvježili bojama jeseni, s time što smo se naročito zadržali na detaljima crvene boje.

‘Dobro jutro, Hrvatska‘ oduvijek je ležernija emisija, stoga smo si dali oduška - kada je riječ o veselju, a ‘Dobar dan, Hrvatska‘ emisija je ozbiljnijeg tona, stoga su takve nijanse, te smo dužni i odabiru odjeće tako pristupiti, a vjerujemo kako će sve te novitete naši gledatelji pozdraviti.‘‘

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike