Sport
U SPOMEN NA OSNIVAČA I PREDSJEDNIKA UDRUGE BRANKA TUŠEKA

Humane zvijezde Hrvatske 03 danas igraju u Županji, a prihod ide za pomoć Udruzi “Golubovi”
Objavljeno 19. rujna, 2019.

Humane zvijezde Hrvatske 03 stižu u Županju. Danas (četvrtak), u 17.30 sati, zaigrat će na Spomen-stadionu prve nogometne lopte protiv ekipe Županje i prijatelja, a utakmica se igra u spomen na osnivača i dugogodišnjeg predsjednika "zvijezda" Branka Tušeka. Kad god negdje igraju Humane zvijezde, naravno, utakmica je za nekoga u potrebi, a s ove će sav prihod ići Društvu za pomoć osobama s invaliditetom "Golubovi“ Županja.

Nekadašnji savjetnik predsjednika RH Ive Josipovića za sport i saborski zastupnik SDP-a Županjac Branko Tušek, umro je nakon kratke i teške bolesti krajem svibnja, u 66. godini, a pod njegovim je vodstvom Udruga Humane zvijezde Hrvatske 03 kroz brojne utakmice prikupljala sredstva za djecu s posebnim potrebama, slabijeg imovinskog stanja i bez roditeljske skrbi. Članovi Udruge poznati su sportaši, odnosno nogometaši, glazbenici, glumci... Tijekom 15 godina djelovanja odigrali su 125 nogometnih utakmica i prikupili više od osam milijuna kuna pomoći.

Ponovnim dolaskom u Županju HZH pokazuju da jednako odlučno nastavljaju putem kojim ih je 15 godina vodio njihov predsjednik Branko Tušek, prikupljajući pomoć za najpotrebitije.

Inicijatori humanitarno-nogometnog spektakla, koji će se danas održati u organizaciji NK Graničar, jesu Županjci Branko Filipović i Dražen Ilić, uz potporu Grada Županje i gradonačelnika Davora Miličevića. Izbornik HZH-a na utakmici bit će Ivica Grnja uz asistenciju izbornika hrvatskih nogometaša Zlatka Dalića, a zaigrati bi trebali Goran Vlaović, Robert Špehar, Dražen Ladić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Branko Strupar, Amir Kazić Leo, Vjeko Škrinjar, Miroslav Žitnjak, Fabijan Komljenović, Andrej Panadić, Darko Čordas, Silvio Marić, Niko Kranjčar, Ognjen Vukojević, Mato Neretljak, Tomo Šokota, Luka Vidović, Slaven Knezović, Frano Ridjan, Goran Meštrović, Mladen Bartolović, Antun Labak, Milan Stjelja, Marko Šivak, Čedo Maras, Stjepan Jukić, Boris Novković, Mate Bulić, Indira, Miroslav Škoro, Drele i novi predsjednik HZH-a Miroslav Bičanić... U Županju je dolazak najavio i izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, kao i Zorislav Srebrić te Božo Galić. Možda navrati i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je najavio financijsku pomoći Udruzi Golubovi.

- Želimo jasno poručiti i svima staviti do znanja da ovaj događaj u Županji nema baš nikakve političke konotacije, niti će ga itko moći koristiti u bilo kakve predizborne svrhe, o tome apsolutno nema govora. Ovo je humanitarni događaj, jedna topla ljudska priča koja nas je ujedinila i pokazala snagu zajedništva, na što smo svi jako ponosni, a vjerujemo da bi bio i naš Branko Tušek - kazao nam je jedan od organizatora Branko Filipović.

Cijena donatorskog kupona je 10 kuna, a odaziv sudionika i interes za utakmicu premašio je očekivanja.

- Jako smo ganuti i ugodno iznenađeni. Pozivamo sve ljude dobre volje da danas dođu u Županju i pridruže nam se u 17.30 sati na našem stadionu Prve nogometne lopte, na igralištu Graničara. Budite dio velikog humanitarnog spektakla kako bismo zajedno prikupili sredstva i pomogli našim "Golubovima" - poručili su iz organizacije. M. Lešić Omerović
Najčitanije iz rubrike