Sport
MARATONSKI PREGOVORI U SPLITU

Grad i HNS se dogovorili, Hajduk izvan organizacije
Objavljeno 18. rujna, 2019.
U Splitu je održan sastanak između grada domaćina kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2020. između Hrvatske i Mađarske te vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Razgovori i pregovori predstavnika HNS-a i Grada Splita bili su dugi, trajali su gotovo pet sati, a svi su usredotočeni na taj 10. listopada i da utakmica na travnjaku Poljuda prođe u najboljem redu.

Uoči sastanka na splitskom nadvožnjaku bio je istaknut transparent "Opara lažove - izabra si stranu", ali je ubrzo uklonjen. Opari Torcida zamjera što je sjeo za isti stol s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. Dio splitskih navijača ne želi hrvatsku reprezentaciju u Poljudu sve dok se ne raščiste odnosi u HNS-u i prema njihovu mišljenju ne počisti nered u krovnoj kući hrvatskog nogometa.

Nakon sastanka izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić izišao je ispred Poljuda pred okupljene novinare i poručio kako sve ide svojim tijekom te da su razgovori bili konstruktivni i da će se ugovor o organizaciji utakmice potpisati tijekom srijede u Banovini.

- Zadovoljan sam sastankom. Oko tehničkih stvari smo usuglasili sve točke ugovora. Do kraja dana ćemo to formalizirati i potpisom - rekao je Kustić.

I objasnio i što će točno potpisati dvije strane.

- Koje su točke u ugovoru? Oko same organizacije utakmice, stvari koje preuzima HNS oko organizacije oko kojih smo vodili raspravu. Na kraju smo sve dogovorili. Nema polemika, ali ima dosta točaka, išli smo jednu po jednu i zato je dugo trajalo.

Utakmicu će organizirati Grad Split i HNS, ali u tome ne sudjeluje Hajduk.

- Ja bih bio najsretniji da Hajduk sudjeluje u organizaciji, ali mi dogovaramo s Gradom i s njima potpisujemo ugovor. Volio bih da se u sve uključi i Hajduk - dodao je Kustić.

Organizaciju utakmice Hrvatska - Mađarska na Poljudu na sebe su preuzeli HNS i Grad Split, a Hajduk će se uključiti tek i ako se ispune njihovi zahtjevi koje su poslali na adresu HNS-a. I. Liović
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana