Sport
BIJELO BRDO

BSK je sam sebe pobijedio, sretni gosti uzeli bodove
Objavljeno 18. rujna, 2019.
Domaći vodili 1:0, pa promašili penal, a u završnici susreta nisu iskoristili ni igrača više

Nogometaši iz Bijelog Brda u jučerašnjoj utakmici sami su se, praktički, pobijedili te su si u ranoj fazi prvenstva, nakon pet kola, prilično zakomplicirali (drugo)ligašku situaciju.

Domaći su, naime, imali pogodak prednosti, još i kazneni udarac, pa u završnici utakmice igrača više, ali su bodovi otišli s(p)retnijim Sesvećanima. Nisu u Bijelo Brdo došli bez ambicije, ali su u otvaranju njihova vrata prva bila na udaru. U 12. minuti Dabro je na rubu 16-erca uzeo jednom igraču u crnom dresu loptu i zatim ju poslao pokraj suprotnog, lijevog donjeg kuta. Četiri minute kasnije isti domaći napadač je loptu primljenu od Jelića proslijedio do Kloniunasa čji je udarac sa 16 metara otišao preko grede. Gosti su ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti slijeva, gdje je prošao Sunagić i vratio na peterac, odakle je Jelić raščistio situaciju. Domaći su dobru akciju složili u 29. minuti započetu od Gvozdenovića i nastavljenu s Dabrom koji je dodao Muženjaku, a on s 15 metara šutirao u Demu. U 35. minuti Ilinčić je zaustavio neugodan udarac Vujanića s 25 metara, a isti je gostujući veznjak, dvije minute potom, iz dubine u 16-ercu pronašao Jokovića, koji nije dobro loptu zahvatio glavom. Najbolja dotadašnja prigoda dogodila se u sudačkoj nadoknadi vremena pred sesvetskim vratima koja je zamalo promašio Ptiček skočivši i šutiravši glavom Muženjakov centaršut zdesna.

I u nastavku su oba sastava nastavila otvorenom igrom koja je u 54. minuti otišla na stranu domaćih. Dabro je tada na sredini igrališta uzeo loptu Jokoviću, povukao ju do 25 metara od gostujućih vrata i zatim zakucao u desni gornji kut nemoćnog Deme - 1:0. Sesvetski vratar bio je na kušnji i deset minuta kasnije kada je Ptičekov snažan udarac sa 17 metara prohujao preko grede. Odmah na drugoj strani, tek što je ušao u igru, Mesec je opalio s 20-ak metara, a Ilinčić paradom izbio loptu iz desnog kuta. Domaći su mogli riješiti utakmicu u 72. minuti kada je Gvozdenović bio srušen u 16-ercu, u kutu na gol-aut liniji, a dosuđeni kazneni udarac Dabro je mlako prizemno šutirao u desni kut, kamo se bacio Demo i obranio taj šut koji je odredio tijek završnih minuta susreta uključujući i pet dodanih. Kazna je za Bjelobrđane stigla tri minute kasnije kada je Vujanić slijeva ubacio slobodnjak pred vrata gdje je skočio Joković i glavom pogodio desni kut - 1:1. U 77. minuti bio je isključen Majić zbog psovanja glavnog suca i domaći su s igračem više krenuli po pobjedu. Trener je Krstanović tada ubacio i napadače Ćorića i Popovića tako posve otvorivši prostor pred svojim vratima koja je, na asistenciju Malekinušića, iz blizine pogodio Mesec (87.) te donio slavlje svome sastavu (1:2) te novi poraz bjelobrdskim žuto-plavima kojima je to već četvrti ovojesenskih pet utakmica.

Dražen Lekšan
 
Rezultati by SofaScore
BSK       1 (0)

SESVETE       2 (0)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 400. Sudac: Marko Cestarić (Sisak) 7. Strijelci: 1:0 Dabro (54), 1:1 Joković (75), 1:2 Mesec (87). Žuti kartoni: Blatančić, Kloniunas, Ptiček (BSK), Majcenić, Vujanić, Babić (trener) i Malekinušić (Sesvete). Crveni karton: Majić (Sesvete).

BSK: Ilinčić 6, Ptiček 6,5, Dalić 6, Mitrović 6, Jelić 6,5, Kloniunas 6 (od 81. Popović -), Kovačić 6,5, Gvozdenović 6,5 (od 79. Ćorić -), Muženjak 6,5, Blatančić 6 (od 75. Žuljević -), Dabro 7.

SESVETE: Demo 7, Mikulić 6, Moro 6,5, Joković 7, Majcenić 6,5, Dučkić 6, Vujanić 7, Vranjković 6 (od 79. Malekinušić -), Ćosić 6 (od 70. Majić -), Sunagić 6 (od 65. Mesec 7), Geljić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: LAZAR VUJANIĆ (SESVETE)
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike