Regija
NAKON INICIJATIVE ŽUPANIJE I HGK - ŽK

Nakon dvije godine, ponovno upisano 20 “drvodjeljaca”
Objavljeno 18. rujna, 2019.
VIROVITICA - Novoupisanim drvodjeljskim tehničarima Virovitičko-podravska županije daje mjesečnu stipendiju od 500 kuna kroz deset mjeseci i besplatne udžbenike u vrijednosti od 1500 kuna. Ove godine u prvi razred za drvodjeljskog tehničara pri Tehničkoj školi Virovitica, nakon dvogodišnjeg pauze, jer nije bilo interesa za upis, upisano je 20 učenika od kojih devet djevojaka. Na inicijativu Županije i Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, sazvan je sastanak uz nazočnost predstavnika županijskih tvrtki iz drvoprerađivačkog sektora i ravnatelja Tehničke škole Virovitica Ivana Kućana.

– Zahvaljujem Županiji, nadležnom ministarstvu, kao i HGK - ŽK Virovitica, koji su svi, uz pomoć Tehničke škole, a uz interes naših tvrtki koje se bave drvoprerađivačkom proizvodnjom, pomogli da se, nakon dvogodišnje pauze, upiše 20 učenika u prvi razred za drvodjeljskog tehničara, za što je ove godine, s obzirom na stipendije i besplatne udžbenike, bio iznimno velik interes – naglasio je Kućan.

Predstavnici drvoprerađivača iskazali su zadovoljstvo te istaknuli kako će i oni učenicima dati stipendiju, koja će se kretati od 500 do 1000 kuna, a da će se u idućih tjedan dana iskristalizirati uvjeti po kojima će učenici dobivati navedena sredstva. V.G.
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike