Regija
DONJI MIHOLJAC ULAŽE U DJECU

Dva igrališta nova, a dva obnovljena
Objavljeno 19. rujna, 2019.
DONJI MIHOLJAC

U Donjem Miholjcu postoji pet dječjih igrališta, a ovih su dana uređena i potpuno opremljena najmodernijim igralima još dva igrališta. Dječja igrališta su uređena u bloku u Ulici Vladimira Nazora te u Parku Matice hrvatske. Gradonačelnik Goran Aladić posebno je ponosan na igralište u središnjem parku.

- Mnogi roditelji, ali i bake i djedovi, park koriste za šetnju zajedno s djecom, odnosno unucima. Odlučili smo taj gradski prostor obogatiti dječjim igralištem. Vjerujem da će na ovom prekrasnom igralištu djeca provesti mnoge vesele i zabavne dane – naglasio je Aladić.

Duž igrališta su postavljene multifuncionalna igrala napravljena po vrhunskom standardu kvalitete i sigurnosti. Novo igralište omogućava interakciju među djecom jer ih na svakom igralu istovremeno može biti više. Sprave su pretežno od aluminija, plastificirane, trajne su i mogu niz godina služiti svojom funkcijom, ali i kao ukras. Važno je naglasiti da je ispod sprava postavljena sigurna antistres podloga izrađena od gumenog granulata.

Dva nova dječja igrališta dio su akcijskog plana Grada Donjeg Miholjca koji je uložio sredstva i obnovu igrališta u Podravskim Podgajcima i Radikovcima, a na prijedlog mjesnih odbora. Grad je u građevinske radove, hortikulturno uređenje prostora, obnovu starih i novih igrala na dječjim igralištima uložio oko 164.000 kuna.

Građevinske radove izvela je tvrtka Construct gradnja, a igrala je postavila tvrtka Vojtek oprema d.o.o iz Belog Manastira. S. Fridl

Snježana Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike