Dome slatki dome
IZLOŽBE CACIB OSIJEK

Posjetitelji uživali u psima i čobancu!
Objavljeno 19. rujna, 2019.
Nekoliko stotina rasnih pasa koje su njihovi vlasnici doveli iz čak 18 zemalja prošetalo je osječkom Kopikom proteklog vikenda

Na osječkoj je Kopiki prošlog vikenda prodefiliralo nekoliko stotina pasa koji su sa svojim vlasnicima stigli iz čak 18 zemalja.


Organizatori ove međunarodne manifestacije bili su Hrvatski kinološki savez i Kinološko društvo Osijek pod pokroviteljstvom i uz suorganizaciju Grada Osijeka. HKS i KD Osijek ove su godine doveli u Osijek svjetsku sudačku elitu, što je rezultiralo iznimnim zanimanjem stranih izlagača za ove manifestacije, koje su organizirane u sklopu Slavonija Shows, tri izložbe u jednom vikendu, počevši s nacionalnom izložbom pasa CAC Vukovar u petak.


- Domaći izlagači dobili su priliku nastupiti pred sucima koji sude velike svjetske kinološke manifestacije i dobiti mišljenje neospornih autoriteta o kvaliteti njihovih pasa. Posjetitelji su mogli uživati u prekrasnom kasnoljetnom vikendu upoznajući brojne pasmine pasa na jednom mjestu. Potencijalni budući vlasnici rasnih pasa s priznatom rodovnicom mogli su iz prve ruke doznati mnogo o rasnim psima općenito, jedinstvenim karakteristikama pasmina koje se njeguju odgovornim i pomno planiranim uzgojem, očekivanim osobinama pojedine pasmine, ukratko, sve što ih zanima - doznajemo od Zdenka Rončevića, predsjednika KD-a Osijek.


Osječki kinolozi odlučili su pokazati i dokazati široko srce slavonske gostoljubivosti, te su izlagače počastili odličnim čobancem koji je skuhao Davor Slivka, kiflicama i kolačima. Prijateljsko društvo KD-a Slavonski Brod pridružilo se donacijom specijalitetima s roštilja. Široki osmijesi gostiju uz obećanje "dolazimo i dogodine" najbolji su znak da je izložba bila vrlo uspješna i dokaz da kinologija u Slavoniji ima budućnost. Najljepši pas izložbe u nedjelju bio je američki koker-španijel. J.Kn.
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike