Sport
IZ REDOVA CIBALIJE UOČI GOSTOVANJA U ČAKOVCU

Mladina: Ne smijemo “častiti” Međimurce
Objavljeno 18. rujna, 2019.

Poraz od Dugopolja u Vinkovcima prizemljio je nogometaše Cibalije. Nakon dobrih rezultata u prva tri kola Druge HNL, "cibalijaši" su čini se malo poletjeli, ali onda je stiglo Dugopolje i kraj Bosuta slavilo s 3:0. I iskazalo dominaciju u kojoj mu domaćin nije mogao parirati. I ta jedna utakmica je pokazala kako su pojedini igrači Cibalije ipak još uvijek na razini trećeligaškog nogometa. Na neiskustvo igranja u Drugoj HNL upozoravao je trener Cibalije Davor Mladina, govoreći kako će to biti najveći problem njegove momčadi i čovjek je u pravu.

- Nismo iskusni, i to je činjenica, bit će ovakvih utakmica još. Počastili smo suparnika individualnim pogreškama, što je i sastavni dio igre, ali bi njih trebalo biti što manje. U nekim utakmicama su nas suparnici častili svojim pogreškama, a evo sada smo mi bili darežljivi. Uz to, protiv Dugopolja nam je nedostajalo nekoliko igrača, a to se itakako osjetilo - kaže Mladina.

Dugopolje treba arhivirati, jer Vinkovčane već danas čeka novi drugoligaški ispit, Međimurje u Čakovcu. Gosti opet neće biti kompletni, u momčad se vraća stoper Džijan, ali u napadu neće biti Bajića zbog žutih kartona.

- Sigurno ćemo osvježiti momčad za Međimurje, jer nas već u subotu dočekujemo kod kuće Hajduk II, a u toj utakmici se želimo pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Nemamo puno igrača, ali danas ću rotirati, koga ćemo i na kojoj poziciji zamijeniti odlučit ću prije utakmice.

Nakon dva poraza i dva remija Međimurje još čeka prvu jesensku pobjedu. Je li taj slabiji ulazak u sezonu Čakovčana šansa Cibalije?

- Pogledali smo neke utakmice Međimurja, pogledat ću još jednu i tek tada odlučiti na koji se način suprotstaviti domaćinu. Poznajem natjecanje u Drugoj ligi i znam da su momčadi jako izjednačene, pa je moguće da svatko svakoga pobijedi. Idemo tamo odigrati najbolje što možemo, a što ćemo na kraju osvojiti, vidjet ćemo. Pokušat ćemo napraviti što manje pogrešaka, ako uspijemo, rezultat bi mogao biti pozitivan - zaključio je strateg Vinkovčana Davor Mladina.
A. Grgić

Rezultati by SofaScore

CIBALIA NA STADIONU MLADOSTI
Utakmica između Međimurja i Cibalije igra se danas (srijeda) na stadionu SRC-a Mladost u Čakovcu od 18 sati, a sudi Matej Horvat iz Zagreba. Iako trener Mladina nije želio otkriti koga će poslati na travnjak, mogući sastav Cibalije za susret protiv Međimurja je Marijanović, Hajnal, Karaula, Džijan, Salapić, Vincetić, Pavlak, Dejanović, Matošević, Tustonjić i Kerić.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike