Novosti
GRABAR-KITAROVIĆ: PUTOVANJE U SAD I PREDSJEDNIČKI IZBORI

Ne razmišljam o sabotažama u kampanji
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović obavijestila je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da će tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama dio putovanja provesti privatno.

"Želim vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno", stoji u dopisu od 9. rujna koji je predsjednica poslala Povjerenstvu. "Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka, osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je predsjednica RH. Predsjednica odlazi u četvrtak na Generalnu skupštinu UN-a u SAD, a mediji navode da će privatni dio putovanja iskoristiti da posjeti kćer koja studira na Harvardu.

Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je u utorak kako ne razmišlja ni o kakvim sabotažama svoje predsjedničke kampanje.

"Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama. Vjerujem da će, kako članovi HDZ-a tako i svi ostali koji vjeruju i cijene moj rad, izići na izbore", rekla je Grabar-Kitarović novinarima. Dodala je kako je postala predsjednicom zahvaljujući povjerenju građana i radu članova HDZ-a na terenu na svim razinama i radu volontera. Dodala je kako se osjeća pozitivno i optimistično te da na taj način ulazi u nadolazeće razdoblje. Nije odgovorila na pitanje misli li da njezinoj kampanji štete priče o sabotažama iz redova HDZ-a koje su se pojavile u medijima, nego je kratko kazala da razmišlja samo pozitivno.

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je kako ga o predsjedničkim izborima zanima samo pobjeda HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović te je pozvao na stvaranje pozitivnog okruženja na izborima. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura