Regija
ODRŽANA MEĐUNARODNA SLIKARSKA KOLONIJA “PANON 2019.”

Belišće na 35 slikarskih platna
Objavljeno 17. rujna, 2019.
BELIŠĆE - Likovna udruga “Bel-Art”, pod pokroviteljstvom Grada Belišća i gradske Turističke zajednice, organizirala je u proteklog vikenda svoju tradicionalnu i najveću godišnju dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju “Panon Belišće 2019.”, koju je otvorila zamjenica belišćanskog gradonačelnika Ljerka Vučković.

Radni dio kolonije, kao i svake godine, održao se u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave, gdje su, uz slikarski materijal (platno i boje), svi sudionici na dar dobili proizvode od meda tvrtke Apimel iz Bizovca.

Kako doznajemo od glasnogovornika “Bel-Arta” Tina Lackovića, ovogodišnja je kolonija okupila 40-ak slikara i to iz Srbije - “CroArt” Subotica, Mađarske – “HubArt” Dušnok, Bogatića (Srbija), “Rada Dlur” iz Mojkovca (Crna Gora), Radoviša (Sjeverna Makedonija), “Likar” iz Osijeka, “Likrob” iz Donjeg Miholjca, “Matko Peić” iz Požege, “Klas” iz Čepina, “Moslavački krug” iz Popovače, “Slik” iz Slatine i belišćanske slikare iz “Bel-Arta”. Naslikano je 35 slika raznih motiva, a slikari su posjetili i Muzej Belišće te nastavili druženje na gradskom trgu, na kojemu se odvijalo državno natjecanje u kuhanju čobanca.

Drugog dana Međunarodne likovne kolonije “Panon Belišće” umjetnici su svoja djela stvarali u središtu grada, gdje su postavili i izložbu, a dio njih nazočio je blagoslovu vitraja u župnoj crkvi te skulpture “Uskrsli Krist”. L.A.
Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike