Osijek
PREDSTAVE, IZLOŽBA FOTOGRAFIJA, FOLKLOR...

Predstavljen program Mađarskog tjedna
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Počevši u petak, pa do srijede idućega tjedna, u Osijeku će biti održan Mađarski tjedan. Tradicionalna je to manifestacija kojom Generalni konzulat Mađarske u Osijeku nastoji predstaviti mađarsku kulturu, ali i dodatno povezali partnere s hrvatske i mađarske strane. Program je jučer novinarima predstavio konzul Bela Gardos.

Tjedan otvara predstava na mađarskom jeziku "Johetsz Dragam", u izvedbi pečuškog Kazališta Hadart u osječkom dječjem kazalištu.

- U subotu je "Mađarski dan", a to je manifestacija Mađarskog kulturnog društva Nepkor koji na Trgu Ante Starčevića predstavljaju folklor i gastronomiju. Generalni konzulat također će imati svoj štand na kojemu će biti literatura kojom ćemo promovirati našu zemlju - rekao je Gardos. Za utorak prijepodne najavljena je kazališna predstava namijenjena djeci vrtićkog i nižeškolskog uzrasta, odigrat će se u u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH na Drinskoj ulici. Isti dan poslijepodne, u Muzeju Slavonije, bit će postavljena izložba fotografija "Pohod buša", autora Laszla Tama, koji je za ove fotografije dobio Prima nagradu.

- Naposljetku, u srijedu je na redu još jedan sportski susret osnovaca iz osječke škole Frana Krste Frankopana i pečuške Sportske škole. Srdačno očekujemo sve zainteresirane na ovim programima - poziva konzul Gardos. D.Ku.
Najčitanije iz rubrike