Osijek
ZA POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE

Uručeni ugovori o dodjeli potpora
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Župan Ivan Anušić jučer je studentima uručio ugovore o dodjeli potpora za poslijediplomske studije. Osječko-baranjska županija već dugi niz godina podupire one koji se odluče na poslijediplomske studije, a ove je godine izdvojila nešto manje od 300 tisuća kuna. Potpore koje se dodjeljuju kao jednokratne pomoći za troškove školarine i troškove u vezi s izradom i obranom rada za stjecanje akademskog stupnja doktor znanosti/umjetnosti, odnosno akademskog naziva sveučilišni specijalist određenog područja, dobilo je 50 studenata, pri čemu najviša vrijednost potpore iznosi osam tisuća kuna.

- Drago mi je da se ljudi s područja naše županije usavršavaju, ali bit će mi draže ako nakon toga njihova znanja budu implementirana na istom tom području, jer to je prijeko potrebno za razvoj istoka Hrvatske - poručio je Anušić.

Jedna od onih koji nakon završetka studija planiraju ostati u našem gradu je i Barbara Đurić, postdiplomkinja na osječkom Pravnom fakultetu. ‘’Jako sam sretna što je OBŽ prepoznao naš potencijal. Poslijediplomski studij jedna je stepenica više u mojoj karijeri i smatram da će mi mnogo pomoći u ostvarivanju mog cilja, a on je baviti se europskim pravom u Osijeku’’, kaže Barbara. D. Miklić
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike