Mozaik
54-SATNI POTHVAT

Četiri puta bez stanke preplivala La Manche
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Sarah Thomas iz SAD-a postala je prva osoba na svijetu koja je četiri puta bez prestanka preplivala La Manche, a jedinu stanku tijekom 54-satnog pothvata uzela je kako bi popila energetsko piće. Tridesetsedmogodišnjakinja iz Colorada taj je uspjeh ostvarila samo godinu dana nakon što je preboljela rak dojke i posvetila ga je svima oboljelima od te bolesti. Iscrpljena i suha grla od slane vode, na obalu je stigla u utorak ujutro kod Dovera, na jugu Engleske. "Bez teksta sam. Puno me je ljudi dočekalo i čestitalo. To je zbilja jako lijepo od njih. Nemam riječi, ne mogu vjerovati da smo to učinili", istaknula je. Teorijski, dionica koju je Thomas isplivala duga je 130 kilometara, ali zbog jakih struja u kanalu zapravo je otplivala 210 km.

Prijašnji je rekord držalo četvero daljinskih plivača, koji su tri puta bez zaustavljanja preplivali more između Engleske i Francuske.

Thomas je plivajući uzimala samo tekuću hranu. Tim iz čamca bacio bi joj bocu u kojoj je bila mješavina ugljikohidrata, elektrolita i kofeina, s malo jabuke za bolji okus. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike