Mozaik
PRVI PUT U HRVATSKOJ U SKLOPU SVJETSKE TURNEJE

Slavni je kanadski glazbenik
Michael Bublé oduševio
publiku u Areni Zagreb
Objavljeno 17. rujna, 2019.

Vlasnik brojnih hitova, četiri nagrade Grammy i više od 60 milijuna prodanih albuma, kanadski pjevač Michael Bublé, nastupio je u Areni Zagreb. Koncert "An evening with Michael Buble" dio je velike svjetske turneje kojom promovira svoje aktualno studijsko izdanje, album nazvan ("love").

Turneja koja je počela u veljači četvrta mu je velika svjetska turneja u karijeri, a njezin prvi dio uključio je 27 američkih gradova. Osim u Velikoj Britaniji i Irskoj te Zagrebu, pjevač je nastupio i u Bugarskoj. Slijede koncerti u Austriji, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Finskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj, ističu organizatori.

- Vraćam se raditi ono za što sam stvoren. Vraćam se svijetu kojemu više nego ikad prije treba ljubavi, romantike i smijeha, a upravo to kanaliziram kroz nove pjesme. Ovo je najbolji album koji sam snimio dosad - izjavio je Michael Buble, koji je zbog obiteljske situacije jedno vrijeme izbivao s glazbene scene. Album ("love") stoji kao dokaz moći glazbe i njezine iscjeliteljske moći - u ovom slučaju ne samo za slušatelja nego i za Bubléa: "Istina je da sam trebao napraviti ovaj album i da je djelovao jako terapeutski na mene. Ove pjesme i ovaj žanr suština su mene.

Savršeno mi odgovaraju i djeluju tako prirodno." Album predstavlja presjek bezvremenskih ljubavnih klasika u novim aranžmanima među kojima se izdvajaju "My Funny Valentine" u Michaelovoj interpretaciji, "La Vie En Rose", koju je otpjevao u duetu s Cécileom McLorinom Salvantom, a s Loren Allred udahnuo je novi život Kris Kristoffersonovu hitu "Help Me Make It Through The Night".

- Hvala vam što ste ovdje i što ste dio mog života - rekao je u Areni te naglasio da je on "poluhrvat". Emocionalno središte albuma ("love") njegova je koautorska pjesma "Forever Love", koja govori o njegovoj ulozi oca te ranjivosti i snazi koja dolazi uz bezuvjetnu ljubav. H/T.K.
BUBLE JE STARO TROGIRSKO PREZIME
Iako je ovo njegov prvi koncert u Hrvatskoj, Michael ipak ima povijest s Lijepom Našom. Bublé je staro trogirsko prezime koje se spominje i u zapisu na crkvi sv. Dominika iz 14. stoljeća. Osim njegova pradjeda Mihovila s očeve strane, prema kojem je slavni pjevač dobio ime, iz Hrvatske je i Bubléo­va prabaka Olga Anna Maria Gallovich, čiji je dom prije dolaska u Kanadu bio u Malom Lo­­šinju. Upravo je djed Mihovil zaslužan za njegovu karijeru jer je kao mali slušao njegove jazz-ploče.
Najčitanije iz rubrike