Sport
POČINJE NOVA SEZONA LIGE PRVAKA

Liverpool po obranu naslova kreće u Napulju
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Utakmicama u skupinama E-H večeras počinje nova sezona Lige prvaka, a već prvog dana na programu su dva "jaka" ogleda, u Napulju i Dortmundu. Liverpool u obranu naslova prvaka kreće na stadionu San Paolo, gdje je gostovao i prošle sezone u skupini. Tada je Napoli slavio s 1:0, a "redsi" su im istom mjerom uzvratili na Anfieldu te prošli u nokaut-fazu. Kloppova je momčad sjajno krenula u novu sezonu, nanizala je svih pet pobjeda u Premier ligi, a u dva je Superkupa (engleski i europski) remizirala. Suparnici i dalje ne znaju kako zaustaviti moćni napadački stroj Liverpoola, koji je u sedam službenih utakmica postigao već 18 pogodaka, od čega udarni trojac Mane-Salah-Firmino 11. Klopp još ne može računati na prvog vratara Beckera, a zbog ozljede je ostao i bez Origija. Napoli je domaće prvenstvo otvorio s dvije gostujuće golijade po 4:3, pobjeda u Firenzi te poraz u Torinu od prvaka Juventusa, a prvi domaći susret odradili su rutinski protiv Sampdorije (2:0). Trener Ancelotti bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi, pogotovo time da su prvi put sačuvali čistu mrežu ove sezone, što će biti veliki izazov reprizirati i danas, protiv jedne od napadački najubojitih momčadi.

Spektakularan susret očekuje se i u Dortmundu, gdje se sastaju Borussia i Barcelona. Oba kluba iznimno su efikasno krenuila u sezonu, s prosjekom od gotovo tri gola po susretu, s time da njemačkog doprvaka predvodi bivši Barcin napadač Paco Alcacer, koji je zabio već sedam golova. Najviše upitnika kod Barcelone vezano je je uz stanje Messija, koji će prvi put biti u kadru, a bit će zanimljivo vidjeti može li 16-godišnja napadačka senzacija Ansu Fati golgeterski učinak produžiti i na Ligu prvaka te time postati najmlađi strijelac u povijesti natjecanja.

Današnji parovi 1. kola Lige prvaka: Napoli - Liverpool, RB Salzburg - Genk (skupina E), Inter - Slavia Prag, Borussia (D) - Barcelona (F), Lyon - Zenit, Benfica - RB Leipzig (G), Chelsea - Valencia, Ajax - Lille. G.Roguljić
Najčitanije iz rubrike