Osijek
REKREACIJA U ERDUTSKOM KRAJU

Prirodne ljepote na Podunavlje trailu
Objavljeno 17. rujna, 2019.
U subotu, 28. rujna, održava se Podunavlje trail. Start, cilj, proglašenje pobjednika i zabava su u Erdutskom dvorcu u 10 i 11 sati. Utrka je podijeljena u pet kategorija i primjerena je za sve kategorije sportaša, ali i rekreativaca. Ovaj kros s obilježenom stazom prolazi pokraj mnogih znamenitosti ovoga povijesnog hrvatskog kraja. Većina poznatih lokaliteta biti će kontrolne točke, a među njima su Erdutska kurija, svetište Gospe od utočišta u Aljmašu, srednjovjekovni grad Erdut, Manastir uspenja Presv. Bogorodice u Dalj Planini, ušće Drave u Dunav.

Za cestovnjake utrka na kronometar 22 km; Podunavlje cross/trail plava utrka 34 km Erdut – Aljmaš – Erdut; Podunavlje cross/trail zelena utrka 13 km Dvorac Erdut – Dalj Planina – Erdut; Podunavlje cross/trail od vinarije do vinarije i natrag 7 km - miniutrka kroz erdutske vinograde, osim za trkače brzince super je za hodače, šetače i one koji vole vino; Podunavlje bike 20-ak km Erdut - Aljmaš i natrag.

Natjecatelji plave trail utrke morat će svladati put od središta Erduta preko znamenitosti Dalj Planine do Aljmaša i ušća Drave u Dunav i natrag uz obalu Dunava i vinograda do kurije Adamović. Zelena utrka također obilazi znamenitosti od Kurije preko poučne staze i vinograda do cilja, i sve to u dužini od 14 km. Najkraća utrka je na dijelu trase glavne utrke. Startnina uključuje: okrjepu, dežurstvo za pomoć, majice s logom utrke, unikatne finišerske medalje, a nagrade su u kategorijama - muškarci i žene. Uplata startnine i informacije u Sportsko-rekreativnom klubu Žuti šešir Osijek. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA PROSLAVA CRKVENOG GODA NAKON COVID IZOLACIJE

Veliko slavlje GČ Jug 2 - na otvorenom i uz oprez

2

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Sjećanje na sve one koji su dali živote za Hrvatsku

3

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Mlade treba osnažiti za
suprotstavljanje duhanu