Regija
UDRUGA LIČANA

Slatinčanima su zasladili nedjeljno popodne
Objavljeno 16. rujna, 2019.
SLATINA

Obilježavajući desetu obljetnicu osnutka i rada Udruge Ličana "Vila Velebita" u Slatini, članovi udruge odlučili su u okviru manifestacije Gastro Lika počastiti sugrađane tortama.

– Pripremili smo 20 torti i podijelili ih, a obilježavanje obljetnice naše udruge uklopilo se u obilježavanje oslobođenja karaula i vojarne. Budući da je približno 80 posto nas Ličana bilo u Domovinskom ratu, to je i naš prilog Gradu, kao i radiopostaji za 50 godina rada - rekao je predsjednik udruge Željko Šnjarić.

Na pitanje otkud torte u Gastro Lici, Šnjarić u šali kaže da je to malo moderniji lički desert, a u zbilji da je to bio siromašni kraj i da se torte nisu pravile. Torte su poslužene na dugačkom stolu na Trgu sv. Josipa, a građanima su ih dijelili učenici za zanimanje kuhar Industrijsko-obrtničke škole. Posebno je izrađena torta u obliku ličke kape, od koje su prve komade odrezali predsjednik Šnjarić i pjevač Stjepan Jeršek Štef, koji je nastupio uz TS Džentlmeni.

Za sljedeću nedjelju predsjednik Udruge najavljuje dolazak MNK-a Futsal Dinamo Zagreb, koji će odmjeriti snage s MNK-om Slatina u dvorani Srednje škole Marka Marulića.

Bit će to donacijska malonogometna utakmica, na kojoj će sredstva prikupljena od ulaznica biti utrošena za natječajnu dokumentaciju u sklopu projekta gradnje Ličke kuće. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana