Mozaik
USKORO NATJEČAJ ZA ZAGREBAČKI FESTIVAL

Neno Belan: Vodimo se kvalitetom pjesama
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Natječaj za 67. izdanje Zagrebačkog festivala, najdugovječnijeg domaćeg festivala popularne glazbe, bit će otvoren 1. listopada i trajat će do 1. studenoga. Direkcija festivala, predvođena umjetničkim direktorom Nenom Belanom, i ove godine očekuje znatno zanimanje autora i izvođača za festival, koji se isprofilirao kao središnje mjesto domaće pop/rock mainstream produkcije, čija će se završna manifestacija održati 24. siječnja 2020.

- Uz osvojenog Porina, koji je priznanje struke, Zagrebački festival uživa velik ugled i među domaćim radijskim i TV urednicima, kojima služimo kao svojevrstan putokaz kvalitete i smjera u kojem se kreće hrvatska glazba. Predstaviti svoju pjesmu na manifestaciji kao što je Zagrebački festival znači ući u prvu ligu domaće glazbe, a taj epitet pratimo sadržajno i produkcijski - opisuje Belan, pozivajući svoje glazbene kolege da se u što većem broju prijave na festivalski natječaj.

Pravilnik natječaja i obrazac za prijavu bit će objavljeni na službenim web-stranicama festivala, a prilikom prijave novih pjesama u obzir se uzimaju isključivo završne verzije pjesama te izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.

- Osim velikih glazbenih zvijezda festival je proteklih godina ugostio i neka nova imena, koja su se u međuvremenu isprofilirala kao nositelji domaće glazbe i nezaobilazna mjesta u radijskom eteru. U odabiru pjesama vodimo se kvalitetom pjesama i najvišim produkcijskim kriterijima, no onaj neopisivi faktor X upravo je ono zbog čega pjesme traju i isplivaju iznad prosjeka - zaključuje Belan. T.K.
Možda ste propustili...

LEGENDA SPAGHETTI VESTERNA I AMERIČKOG FILMA

Clint Eastwood slavi 90. rođendan

POZNATO JE KAD U ZAGREB DOLAZI LEGENDARNI BEND

Simple Minds stižu 6. srpnja 2021.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NEDJELJU NA HRT-u

Dokumentarni film „Obitelj Trump: Od imigranata do predsjednika“

2

JONATHAN, J. R. AUGUST, LOVELY QUINCES, NIPPLEPEOPLE...

Šibenski “Let’s Rock” festival 21. lipnja

3

ČUDO U NJEMAČKOJ

Krava otelila četvorke i preživjela