Sport
DRUGA HNL: LOŠE IZDANJE VINKOVČANA I DOMAĆI PORAZ

Katastrofalna Cibalia s tri komada još i dobro prošla
Objavljeno 15. rujna, 2019.

Dok su grad i Vinkovčani u slavljeničkom raspoloženju zbog svojih tradicionalnih "Jeseni", trener nogometaša s Bosuta Davor Mladina nema razloga ni za slavlje niti svečarsku atmosferu. Ono što je Cibalia pokazala u 4. kolu Druge HNL na svom travnjaku protiv Dugopolja bilo je ispod svake razine, vinkovački nogometaši odigrali su vrlo lošu utakmicu i zasluženo doživjeli poraz od 3:0. Dobro su i prošli, jer kako su igrali, poraz je mogao biti i uvjerljiviji. Ujedno subotnja utakmica je bila i prizemljenje, Cibalia je dobro ušla u sezonu i u prva tri kola osvajala bodove, a onda se dogodilo Dugopolje.

Cibalia je bolje otvorila utakmicu i u trećoj minuti ozbiljno zaprijetila gostima, potom je ‘uprskala‘ odličnu šansu u 11. minuti. Matošević je vrlo dobro šutirao, ali je vratar Dugopolja još bolje reagirao i obranio, odbijena lopta dolazi do Bajića, koji nespretno šutira u odličnoj prilici i Ćubić nije imao težak zadatak ukrotiti taj šut. Pet minuta poslije Dugopoljci uzvraćaju istom mjerom, u odličnoj prilici je Rodić, ali je još bolji Marijanović, koji fantastičnom reakcijom spašava svoju momčad. Nažalost za domaće, to mu nije uspjelo u 18. minuti, kada je Dugopolje zabilo za 0:1. Poigravanje Tadića loptom nije dobro završilo, bivši igrač Cibalije, najnovije pojačanje u redovima Dugopolja, Kordić, uzeo mu je loptu na rubu 16-erca i onda krenuo prema Marijanoviću, oštro je šutirao uz prvu stativu, gdje je na mjestu bio vratar Cibalije, ali lopta se od domaćeg čuvara mreže odbila u mrežu.

Gosti su bili bolja momčad na travnjaku, nakon 0:1 su odlično organiziranom igrom kontrolirali bezidejnost domaćina, a često su znali brzom transformacijom ugrožavati zadnju liniju obrane Cibalije. U 26. minuti već je bilo 0:2. Korner s desne strane izveo je Jakov Bašić, lopta je sletjela na desetak metara od gola, a u želji da je izbije, napadač Dogan šalje loptu u svoju mrežu. Da će u Vinkovcima sigurno uzeti sva tri boda gosti su potvrdili i trećim pogotkom, u 32. minuti, kada je dubinskom loptom u prazan prostor Markota idealno poslužio Bosančića, koji precizno pogađa daljnji kut gola vratara Marijanovića i time je zapečatio sudbinu Mladinine momčadi. Do kraja prvog dijela Tadić je mogao smanjiti zaostatak, bio je u dobroj prilici i šutirao pokraj gola, nakon ubačaja iz slobodnog udarca Vincetića.

U nastavku susreta Cibalia je bila nešto bolja, pokušavali su domaći nogometaši popraviti katastrogfalan dojam iz prvih 45 minuta, ali nisu imali ni sreće ni dovoljno koncentracije da učine nešto više. Nekoliko pokušaja zaustavio je vratar Ćubić ili se igrači Cibalije nisu najbolje snašli, uglavnom Dugopoljci su kući zasluženo ponijeli sva tri boda. I ostavili brige Mladini i "cibalijašima", jer ovo nije igra koja nudi optimizam.
Antun Grgić
 
Rezultati by SofaScore
CIBALIA                     0

DUGOPOLJE              3 (3)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 300. Sudac: Tino Krečak 6 (Velika Gorica). Strijelci: 0:1 Kordić (18), 0:2 Dogan (26-ag), 0:3 Bosančić (32). Žuti kartoni: Tadić, Bajić, Pavlak (Cibalia), Jurić, M. Bašić. (Dugopolje).

CIBALIA: Marijanović 6 - Bukvić 5, Karaula 5, Tadić 5 (od 46. Kiš 5,5), Salapić 5 - Šarić 5,5 (od 46. Pavlak 5,5), Vincetić 5,5 - Matošević 6, Bajić 6, Dejanović 5,5 (od 75. Kerić-), Dogan 5. Trener: Davor Mladina 6.

DUGOPOLJE: Ćubić 7 - Budalić 6, Jurić 6, Čerina 6,5, Dadić 6- J. Bašić 6,5 - Markota 6,5, M. Bašić 6, Bosančić 7 (od 59. Bulbwa 6), Rodić 6 (od 87. Herceg-) - Kordić 7,5 (od 77. Jovanović-). Trener: Stipe Balajić 7.

IGRAČ UTAKMICE: ANTE KORDIĆ (DUGOPOLJE)
Najčitanije iz rubrike