Novosti
JANDROKOVIĆ:

Vlada ne vodi politiku podjela
Objavljeno 15. rujna, 2019.
- Vlada i HDZ ne vode politiku podjela i isključivosti, nego uključivosti i međusobne tolerancije, što je u interesu cijele države - poručio je u nedjelju predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Poručio je to u razgovoru s novinarkom Natašom Božić Šarić na N1 televiziji, u sklopu "Točke na tjedan”, govoreći o odnosima među strankama vladajuće većine, posebice u kontekstu izjava čelnika SDSS-a Milorada Pupovca koje su izazvale bojne reakcije te najave pojedinih stranaka vladajuće većine da će izići iz nje, zbog usporedbe moderne Hrvatske s NDH-om.

"Svi mi koji djelujemo na političkoj i javnoj sceni trebamo se u prvom redu voditi svojom savješću i interesima RH. Mislim da moramo biti odgovorni... Možda bi nam političkih bodova bilo više da smo nastupili grubo prema Pupovcu, pa bi nam onda zapljeskao jedan dio desne političke scene, međutim, pitanje je bi li to bilo korisno za Hrvatsku. Moje je mišljenje da ne bi. I da je u ovom trenutku stabilnost ispred bilo kakvih vrsti polemika koje dodatno dolijevaju ulje na vatru u Hrvatskoj”, rekao je, između ostaloga, Jandroković, koji očekuje da će prevladati zdrav razum te da će vladajuća koalicija odraditi mandat do kraja.

Naglasio je da Vlada i HDZ predvođen Andrejom Plenkovićem neće širiti bilo kakve podjele u hrvatskom društvu.

"Inzistiramo na tome da postoje različita razmišljanja, različiti svjetonazori i koncepcije, ali da živimo s time, da se s time znamo nositi i da prevladavajući smjer bude smjer uključivosti, međusobne tolerancije i poštivanja”, poručio je Jandroković, dodavši da je mnogo lakše "raspirivati vatru, iznositi grube, isključive stavove, nego biti onaj koji pokušava pomiriti, povezati, uključiti".

Poručio je i da neće šutjeti na provokacije i optužbe "onih koji parazitiraju” na njihovim leđima i neće dopustiti optužbe koje posebno dolaze s desne strane, da su "nekakvi slabi Hrvati, nedovoljno posvećeni hrvatskim nacionalnim interesima”. H
Možda ste propustili...