Mozaik
14. FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE

Kolone biciklista sastale su se
u baranjskoj Zlatnoj Gredi
Objavljeno 16. rujna, 2019.
Cilj biciklijade je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života svih ljudi

Pucnjem iz startnog pištolja jučer dopodne krenula je s Trga Svetog Trojstva u osječkoj Tvrđi, ali i iz Belišća te Belog Manastira duga kolona bicikala prema svom baranjskom odredištu u Zlatnoj Gredi, u sklopu 14. Hrvatskog festivala biciklističke rekreacije (FEBIRE).

Među više stotina sudionika vidjeli smo ljude svih dobi, od jednog gospodina u sedamdesetim godinama, pa sve do dviju šestipolgodišnjakinja, Lote i Marte, koje smo susreli s njihovim športski odjevenim mamama, također na biciklima, ispred Arheološkog muzeja. U Zlatnoj Gredi bicikliste rekreativce iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Vukovara i Petrinje dočekao je bogati program uz grah, druženje i glazbu. Ovaj događaj organizirao je Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Osječko-baranjske županije, u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije "Sport za sve", i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije.

- Cilj biciklijade je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života te potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu - rekla je Mirna Rajle Brođanac, uime organizatora. Posrijedi je bila ugodna društvena vožnja, 15-ak kilometara na sat, uz pratnju policije, prve pomoći i servisne službe, a rekreativce je, njih oko 450, uz put čekala i okrjepa. U Zlatnoj Gredi rekreativce su dočekali ručak, piće dobrodošlice, živa glazba za koju je bio zadužen Matej Podgorščak s pratećim sastavom, i tombola.

Draško Celing
Možda ste propustili...

TIM MEĐUNARODNIH ZNANSTVENIKA

Spašavaju bijele nosoroge

NAKON GOTOVO DVOGODIŠNJE GLAZBENE PAUZE ZBOG PANDEMIJE

Helena Gudelj izdala singl "Sve mi daj"

ODRŽAT ĆE SE OD 11. DO 14. KOLOVOZA

7. Brač Film Festival

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARKO FUNARIĆ SOLIST BOSUTSKIH BEĆARA NA SLATINSKOM LJETU

Ništa neće nas spriječiti
u autorskom stvaranju i
snimanju novih pjesama

2

UDRUGA PAUK ORAHOVICA

Kino za djecu, završnica
kviz lige i - koncert

3

HTV: MIA DIMŠIĆ I NOVA DOKUMENTARNA SERIJA "UDOMI ME"

S Bačićem i Dimterom radila glazbu za emisiju i pjeva na engleskom u odjavnoj špici