Mozaik
14. FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE

Kolone biciklista sastale su se
u baranjskoj Zlatnoj Gredi
Objavljeno 16. rujna, 2019.
Cilj biciklijade je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života svih ljudi

Pucnjem iz startnog pištolja jučer dopodne krenula je s Trga Svetog Trojstva u osječkoj Tvrđi, ali i iz Belišća te Belog Manastira duga kolona bicikala prema svom baranjskom odredištu u Zlatnoj Gredi, u sklopu 14. Hrvatskog festivala biciklističke rekreacije (FEBIRE).

Među više stotina sudionika vidjeli smo ljude svih dobi, od jednog gospodina u sedamdesetim godinama, pa sve do dviju šestipolgodišnjakinja, Lote i Marte, koje smo susreli s njihovim športski odjevenim mamama, također na biciklima, ispred Arheološkog muzeja. U Zlatnoj Gredi bicikliste rekreativce iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Vukovara i Petrinje dočekao je bogati program uz grah, druženje i glazbu. Ovaj događaj organizirao je Savez sportske rekreacije "Sport za sve" Osječko-baranjske županije, u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije "Sport za sve", i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije.

- Cilj biciklijade je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života te potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu - rekla je Mirna Rajle Brođanac, uime organizatora. Posrijedi je bila ugodna društvena vožnja, 15-ak kilometara na sat, uz pratnju policije, prve pomoći i servisne službe, a rekreativce je, njih oko 450, uz put čekala i okrjepa. U Zlatnoj Gredi rekreativce su dočekali ručak, piće dobrodošlice, živa glazba za koju je bio zadužen Matej Podgorščak s pratećim sastavom, i tombola.

Draško Celing
Možda ste propustili...

NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

Albina zapjevala i na engleskom

MLADA PJEVAČICA STEFANY IMA NOVI SINGL I SPOT

Najvažnije je voljeti ono što radiš i vjerovati u to

ZAGREBAČKI PUNK-BEND ZABILJEŽIO KONCERTNO LUDILO

Mašinko uz pomoć fanova snimio spot “Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MAJA ŠUPUT U PODCASTU ISPRIČALA SVE O TRUDNOĆI I PLANOVIMA

Stalno pričam sa sinom, ali i pripremam dječju predstavu

2

VELIKI USPJEH PRVOG SINGLA NA HR TOP 40

Osječanka Noelle s “Halo” na visokom trećem mjestu

3

HRT PRIKAZUJE 29. SIJEČNJA

Film “Rasjed” mjesec dana nakon potresa