Sport
GIMNASTIKA

Srbić rasturio na preči i uzeo zlato
Objavljeno 15. rujna, 2019.
Tin Srbić u velikom se stilu vratio na međunarodnu scenu. Najbolji hrvatski gimnastičar osvojio je prvo mjesto na preči na Svjetskom kupu u Parizu zaradivši u finalu sjajnu ocjenu od 14.900. Tin je "rasturio" na preči i bila je to njegova najbolja izvedba nakon travanjskog Europskog prvenstva, gdje je, također s 14.900, osvojio drugo mjesto odmah iza legendarnog Nizozemca Epke Zonderlanda. Osim prvog mjesta hrvatski gimnastičar osvojio je i vrijedne bodove u borbi za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, a bila mu je ovo i odlična priprema za skorašnje Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu.


- Nije bilo lagano jer su kvalifikacije i finale unutar 24 sata pa su ruke jako teške, ali dogovor s trenerom je bio da idem najjaču vježbu bez obzira na sve, i to sam i napravio. Imao sam malu pogrešku jer nisam uspio povezati sva četiri elementa leta, stoga je početna ocjena bila 6.3, a ne 6.5. Sve u svemu, jako sam zadovoljan odrađenim i spreman sam za Svjetsko. A sad napokon mogu i na pravu večeru i na najbolji burger koji sam dosad jeo, što je još jedan od razloga zbog kojih volim doći u Pariz - našalio se nakon finala Tin, koji je slavio ispred Rusa Sergeija Eltcova (14.700) te trećeg Chia-Hunga Tanga iz Kineskog Tajpeha, koji je u finalu preče zaradio ocjenu od 14.550.
Osim Srbića Hrvatsku je na Svjetskom kupu u Parizu predstavljalo još troje gimnastičara, ali nitko od njih nije uspio izboriti mjesto u finalu. Najbliža nedjeljnom natjecanju bila je Ana Đerek, koja je u kvalifikacijama partera zauzela deseto mjesto (12.250), a na gredi je bila jedanaesta (12.900). Na konju s hvataljkama Matija Baron završio je 13. s ocjenom 13.550, a Osječanin Renato Prpić "na konju" bio je 25. (12.400). I. Li.
Najčitanije iz rubrike