Regija
PRVI GOSPODARSKI DOGAĐAJ KOJI SE "PRESELIO"

Đakovački se Festival umijeća Obruč održava na sajmu u Makaraskoj
Objavljeno 16. rujna, 2019.
ĐAKOVO - Prvi se put jedan đakovački gospodarski, sajamski događaj "preselio" u drugi grad - Festival umijeća Obruč ove se godine održava u Đakovu prijateljskom gradu Makarskoj, na njegovu Jesenskom sajmu "Domaće je najbolje", koji traje od prošle subote, 14., do 22. rujna. Uz Grad Makarsku, grad partner mu je Grad Đakovo. Ideja da se đakovački festival Obruč, koji se dosad održavao u đakovačkoj Jelačićevoj koja bi za tu prigodu bila zatvorena, privremeno "preseli" u grad podno Biokova među đakovačkim izlagačima odlično je prihvaćena jer turistička sezona još traje, a potrošači na obali itekako preferiraju ponudu iz Slavonije - ponudu đakovačkih kulinara i drugih proizvođača. O velikom interesu đakovačkih izlagača - OPG-ova, udruga i drugih - govori podatak da ih na Jesenskom sajmu "Domaće je najbolje" u Makarskoj sudjeluje 16, dok je tamošnjih izlagača 9.
- Naši izlagači idu u tri grupe, prva je otišla još u petak. Tri grupe izlažu po tri dana s tim da neki od izlagača, poput kulinara, vinara..., sudjeluju više puta kroz svih devet dana održavanja sajma. Želja je i na ovaj način približiti "plavu" i "zelenu" Hrvatsku, njihove ponude i specifičnosti, ispričati jednu pozitiivnu "zeleno-plavu" priču - kaže pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova, Sanja Rogoz Šola. Odlazak, smještaj i ručak đakovačkih izlagača osigurao je Grad Đakovo.


U prve dvije ture đakovački izlagači su na sedam, a u trećoj turi na osam štandova. Riječ je o kulinarima, vianrima, sirarima, proizvođačima meda, craft piva, rukotvorina, suvenira i drugih proizvoda s ovog područja, koji na jugu Hrvatske imaju odličnu prođu. Pročelnica Rogoz Šola kaže da je ovogodišnje "seljenje" Obruča na Jesenski sajam u Makarsku svojevrsni pilot-projekt, putokaz za dalje, za promišljanje da i drugi đakovački gospodarski, sajamski događaji u drugim gradovima gostuju na tamošnjim manifestacijama i oplemene ih svojom ponudom i iskustvima, a đakovačkim izlagačima približe širi krug kupaca, publike, odnosno tržišta.


- Prva iskustva na tom putu već smo stekli na Krku, Cresu i u Metkoviću - dodaje pročelnica Sanja Rogoz Šola.
Jesenski sajam "Domaće je najbolje" u gradu podno Biokova proteklog vikenda otvorili su zamjenik makarskog gradonačelnika Dražen Nemčić i zamjenik đakovačkog mu kolege Antun Galić, prenijevši pozdrave gradonačelnika Marina Mandarića. Na tragu ove "zeleno-plave" priče je i glazbeni odabir - sajam u Makarskoj počeo je uz nastup klapa, a završit će 22. rujna uz tamburaše. S. Župan
Održavanje Obruča u Makarskoj pilot-projekt je i za druge đakovačke gospodarske događaje
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike