Regija
GRAD ULAŽE U U BOLJI ŽIVOT MLADIH

Igrališta za djecu oživila su našička naselja
Objavljeno 15. rujna, 2019.
NAŠICE - Osim mnogobrojnih pronatalitetnih mjera i trenutačno aktualnih besplatnih radnih bilježnica, Grad Našice potiče i međusobno druženje najmlađih u okolnim mjestima. Tako su nedavno postavljena dječja igrališta u Makloševcu i Zoljanu, oba s ciljem da djeca više vremena provode na zraku, ali i da razvijaju svoj društveni život. Gradonačelnik Josip Miletić, zajedno sa pročelnikom Ureda gradonačelnika Goranom Blagojevićem, posjetio je nova igrališta te popričao s predsjednicima mjesnih odbora.

- Za dječja igrališta u Makloševcu i Zoljanu Grad je izdvojio oko 40.000 kuna, a do investicija je došlo na inicijativu predstavnika mjesnih odbora obaju sela. Ovo je samo jedna od brojnih investicija koje želimo napraviti ili ih radimo u našim prigradskim naseljima. Jednostavno želimo potaknuti djecu da svoje slobodno vrijeme provode na igralištima zajedno s roditeljima te da se bave sportskim aktivnostima - rekao je gradonačelnik Miletić te zahvalio za rad svim predsjednicima i vijećnicima mjesnih odbora koji kontinuirano, ovakvim prijedlozima, daju ideje za poboljšanje uvjeta života u zajednici. Makloševac je selo koje u posljednjih nekoliko godina ima nešto veći broj stanovnika, a postalo je popularno i među mlađom populacijom, pa je danas tamo više od 30 djece.

- Naše je selo do prije nekoliko dana bilo mrtvo selo, a jučer sam bio na novom igralištu i vidim radost djece. Sad se čuje cika djece i veselje, bio sam oduševljen toliko da su mi suze krenule na oči. Drago mi je što je Grad uslišio naše zahtjeve - rekao je Stjepan Šprem, predsjednik mjesnog odbora Makloševac.

Slično je ovih dana i u Zoljanu, gdje je igralište postavljeno uz autobusnu postaju tako da će djeca i prije i poslije škole moći boraviti na njemu tamo.

- Uz ovo, kako imamo dovoljno prostora za još jedno manje dječje igralište, odlučili smo se napraviti i manje nogometno igralište - rekao je Josip Šimac, predsjednik Mjesnog odbora Zoljan, i naglasio je u naselju osamdesetak školske djece. I. Ćosić
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike