Regija
POŽEGA

Dan branitelja peti put
Objavljeno 14. rujna, 2019.
U Požegi će se u utorak, 17. rujna obilježiti peta obljetnica Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije. Toga dana 1991. godine osvojena je vojarna JNA u Požegi, čime su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega, čije ponosno ime danas nosi vojarna u Požegi.

Program obilježavanje počet će misom u kapelici sv. Ivana Krstitelja u krugu Vojarne 123. brigade HV Požega, zatim će krenuti kolona branitelja i gostiju prema Trgu 123. brigade, gdje će biti položeni vijenci kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Središnji događaj bit će u 11 sati, kada će se održati svečana akademija u Gradskom kazalištu Požega. U sklopu svečanosti bit će promovirana knjiga "Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu – svjedočanstva".

Uz poziv na sudjelovanje, čestitku za Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije, program svečanosti najavili su Vedran Neferović, zamjenik župana, Anto Pavličević, satnik u mirovini, voditelj Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Grada Požege i Mario Kalan, bojnik u mirovini. B.S.T.
Program obilježavanja počinje misom u kapelici sv. Ivana Krstitelja
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana