Regija
4. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ

Za palijativu koja je dostupna svima
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Cilj je dosegnuti jedinstven oblik palijativne skrbi na razini države, kazala je dr. Vučevac
NAŠICE - Četvrti Međunarodni simpoziji palijativne skrbi u dva je dana obuhvatio najaktualnije teme, napretke i iskustva medicinskih stručnjaka i djelatnika.Teme poput Zajednica – važna karika u palijativnoj skrbi, Liječenje boli, Etičke dvojbe u skrbi za palijativnog bolesnika i Psihološka pomoć u palijativnoj skrbi, zaintrigirale su predstavnike 30 zdravstvenih ustanova, četiri sveučilišta, srednje Medicinske škole Osijek, sedam udruga te suradne ustanove. Simpozij je održan u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara Podružnice Našice i Opće županijske bolnice Našice, a svečano otvorenje upotpunio je nastup zbora HKD-a Lisinski te izvedba Nikole Čeme i Nuo Cheng. Dobrodošlicu okupljenima u Našice poželio je gradonačelnik Josip Miletić te dodao: "Zahvaljujem svima što kontinuirano poboljšavate svoj rad kroz razmjenu iskustava na ovakvim događanjima".

Odjel palijative, kao samostalan, u Općoj županijskoj bolnici Našice djeluje od prošle godine, a izrazito ponosan na taj rad Odjela je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

- Zahvaljujem Ministarstvu zdravstva na podršci i ministru Milanu Kujundžiću na otvaranju sjednica pomoću kojih smo dobili dopuštenje da otvorimo Odjel palijativne skrbi na području Osječko-baranjske županije. Hvala Ministarstvu hrvatskih branitelja koje nas vjerno prati, a mi isto tako jednako uzvraćamo potrebama svih hrvatskih branitelja sa šireg područja Hrvatske - rekao je Šimić i posebne zahvale uputio Zvjezdani Gvozdanović, pomoćnici ravnatelja na organizaciji.

Okupljenima su se obratile i dr. Sanja Predavec, izaslanica Ministarstva zdravstva te dr. Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu, koja je istaknula: “Trebamo raditi na tome da imamo jedinstveni oblik palijativne skrbi na razini cijele države, ali trebamo težiti i tome da ista skrb bude dostupna svim pacijentima”.

Ivona Ćosić
SVE KVALITETNIJI
Veliki broj kolega iz struke dokaz je da simpozij iz godine u godinu dobiva na kvaliteti, što je dodatna motivacija za organizaciju obljetničkog petog simpozija. “Na našem simpoziju nastojimo zadovoljiti zajedničke stručne i poslovne interese te pridonijeti širenju suradnje, poznanstava i novih poslovnih uspjeha vezanih uz palijativnu skrb”, rekla je Gvozdanović.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike