Osijek
DAN GRADSKE ČETVRTI DONJI GRAD

Kružni tok na Zelenom
polju životno je važan
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Osječki Unterstadt pravi je mali grad u gradu sa svojim identitetom i dugom poviješću koja seže još u vrijeme stare rimske Murse. Zato je i proslava Dana Gradske četvrti Donji grad i crkvenog goda Preslavnog Imena Marijina bila obilježena cijelim nizom društvenih, crkvenih i športskih događaja koji traju cijeli tjedan. Svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Donji grad održana je u četvrtak u službenim prostorijama četvrti na Trgu bana Josipa Jelačića 25.

Bila je to prigoda za podvlačenje crte ispod onoga što je učinjeno i govor o planovima za skorašnju budućnost.

- Ovaj dan je uistinu poseban za nas, slavimo, molimo se i radimo. Vijeće Gradske četvrti Donji grad konstituirano je krajem siječnja ove godine. Održali smo sedam sjednica vijeća i tvrdim da smo napravili do sada dobar posao. Asfaltirali smo nogostupe u Gojkovićevoj ulici, radovi na sređivanju Vinogradske ulice su još u tijeku te Vukovarskoj ulici od Cvjetkove do Huttlerove ulice. Potom smo napravili rasvjetu u Goričkoj ulici. To je sve stajalo 307 tisuća kuna od 716 tisuća kuna s koliko raspolažemo u ovoj godini. Mislim da ćemo do kraja godine odraditi sve što smo planirali kada je riječ o nogostupima i rasvjeti te ugibalištu za školski autobus ispred Osnovne škole Ljudevita Gaja. Nama je ipak puno važnije isposlovati od Grada Osijeka da se novcem iz gradskog proračuna pokrije presvlačenje asfaltom cesta u Donjem gradu koje su katastrofalne. Kada je riječ o kapitalnim investicijama, projekt za kružni tok na Zelenom polju je gotov. To nam je jedan od najvažnijih problema koji želimo riješiti. Zastoji na sadašnjem križanju su toliki da se ujutro ne može doći na posao na vrijeme.

Molim ljude koji su za to zaduženi u Gradu Osijeku da nam odgovore kada će ovaj problem moći biti riješen. Drugi problem je sređivanje kompletne komunalne infrastrukture u Cvjetkovoj ulici, na potezu od Crkvene do Kišpatićeve ulice. To je zacijelo najneuređenija ulica u Donjem gradu. Potrebna je i nova kanalizacijska mreža. Do sada su sređene Banova i Crkvena ulica, a željeli bismo da se radovi nastave u Cvjetkovoj, Sv. Petka i dijelu Krstove, kao i cijeloj Zmaj Jovinoj ulici - istaknuo je predsjednik Vijeća Frano Barać.

Skup su pozdravili dopredsjednik osječkog Gradskog vijeća Karlo Šatvar, izaslanik osječko-baranjskog župana Ivan Radić i prečasni Ivan Jurić, župnik donjogradske Župe Preslavna Imena Marijina. D. Celing
Najčitanije iz rubrike