Osijek
VELIKO PRIZNANJE UDRUZI SLIJEPIH OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

“Ruke koje osjete 3” među najboljim projektima prema ocjeni Vlade RH
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Veliko priznanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobila je ovih dana Udruga slijepih Osječko-baranjske županije, i to za svoj program "Ruke koje osjete 3". Program koji se uspješno provodi devet godina prepoznat je kao jedan od najboljih programa i projekata sufinanciranih u 2018. godini te je uvršten u najuži krug.

Predsjednik Udruge Ivan Deže nije krio zadovoljstvo što je taj program. u kojem četiri profesionalna masera pružaju usluge medicinske masaže, već gotovo cijelo desetljeće u vrhu, odnosno ocijenjen je kao jedan od najkvalitetnijih i najuspješnijih projekata organizacija civilnog društva iz javnih izvora.

Nedavno su nam u kontrolu došli predstavnici Ministarstva i pohvalili su naš prostor gdje svakodnevno rade četiri masera, no ni tad nismo znali da će se obavljati ocjenjivanje. Ovo je prvi put da smo dobili takvo priznanje i to nam jako puno znači, to više što je riječ o ovom programu koji je započeo 2011. godine i trajat će do 2020., objasnio je Deže, dodavši da su maseri zaposleni cijeli tjedan, od ponedjeljka do petka.

Naime, za 30-ak članova, koliko ih je u udruzi, masaža je besplatna, baš kao i za desetak štićenika Centra za inkluziju te nešto više od 30 korisnika u domu na Drinskoj. Za sve ostale građane cijena je simbolična i iznosi 50 kuna za 40 minuta medicinske masaže, a Deže sa zadovoljstvom kaže da im se godinama javljaju brojni klijenti.

- Razlika u cijeni masaže u salonima i ove kod nas čak je stotinu kuna, a, osim toga, naši maseri rade profesionalno, što će privući one kojima je masaža potrebna zbog zdravstvenog stanja. Dolaze nam i brojni poznatiji Osječani, među kojima su i glumci, sportaši, suci i brojni drugi. U konačnici, najvažnije je da dobiju uslugu koju traže - poručuje Deže. I doista je i dobiju, jer su "Ruke koje osjete 3" dobile priznanje na državnoj razini.

Marija Mihelić
Poticajan dopis Ministarstva
U dopisu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku stoji da je program udruge jedan od najboljih. Navedeno je to u izvješću Vlade Republike Hrvatske o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora u 2018. godini, odnosno u posebnom poglavlju o financiranju najkvalitetnijih i najuspješnijih projekata i programa. Od udruge je zatraženo da kratko opiše postignuće programa, s naglaskom na konkretnim potrebama i postignućima uz podatke o korisnicima i provoditeljima programa.
Možda ste propustili...

ČEPINSKI KUD I. K. ADAMOVIĆ ČUVA BAŠTINU

Na Čepinskom čijalu Joza kupio Milki gusku

UČENICI OŠ “STJEPAN RADIĆ” IZ ČAGLINA GOSTI GLASA SLAVONIJE

Novinarski pomladak koji puno obećava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana