Učionica
POZNATI KONAČNI REZULTATI NATJEČAJA STUDENTSKOGA ZBORA ZA FINANCIRANJE STUDENTSKIH PROJEKATA U 2019. GODINI

Ukupno 477.071,93 kune za nove studentske projekte u 2019. godini
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Brojni projekti studentskih zborova sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, studentskih udruga registriranih pri Sveučilištu te pojedinih aktualnih i prijašnjih studenata i ove su godine financirani sredstvima Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku.

Prijave na Natječaj za financiranje studentskih projekata u 2019. godini trajale su od 5. do 26. travnja 2019. Nakon što je Povjerenstvo za raspodjelu sredstava za financiranje projekata, kao tijelo Studentskoga zbora Sveučilišta, početkom srpnja donijelo preliminarne rezultate, uslijedio je rok za prigovore tijekom kojega su pristigla i uvažena dva prigovora. Nakon proteka roka Senat Sveučilišta u Osijeku donio je konačnu odluku o raspodjeli kojom je 91 studentski projekt financiran s ukupno 477.071,93 kuna. Projekti su ove godine financirani iznosom od 300 do 15 000 kuna, ovisno o ukupnoj vrijednosti i ocjeni projekta. Najviše projekata i ove godine prijavio je Studentski zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku – ukupno 27 projekata. Inače, ukupno je financirano 20 projekata u kategoriji „Projekti usmjereni na razvoj i pružanje sadržaja vezanih uz organizaciju slobodnog vremena studenata Sveučilišta“, 17 projekata u kategoriji „Projekti usmjereni na poticanje i promicanje kulturno-umjetničkih događanja u organizaciji studenata“, 24 projekta u kategoriji „Projekti međunarodne i međuinstitucionalne suradnje“, 19 u kategoriji „Projekti od općeg društvenog interesa, četiri projekta u kategoriji „Projekti usmjereni na poticanje i promicanje izvrsnosti u stručnom, znanstvenom i umjetničkom djelovanju“ te sedam projekata u kategoriji „Projekti usmjereni na informiranje, izdavačku djelatnost i studentske medije“.

Ove su godine prvi put studenti na natječaj prijavljivali i znanstvene projekte i istraživanja te projekte popularizacije znanosti čime se očituje vidljivo povećanje kvalitete studentskih izvannastavnih aktivnosti.
Stjepan ĆURČIĆ
Možda ste propustili...