Učionica
REZULTATI NATJEČAJA STUDENTSKOGA CENTRA U OSIJEKU

Ukupno 1219 osječkih studenata ostvarilo pravo na smještaj u domovima ili na subvenciju privatnoga smještaja
Objavljeno 14. rujna, 2019.
Studentski centar u Osijeku, kao i svake godine, raspisao je natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj u studentskim domovima te subvenciju privatnoga smještaja. Natječaj za akademsku godinu 2019./2020. godinu bio je otvoren od 1. srpnja do 23. srpnja 2019. godine, a uspješno se prijavilo ukupno 1630 studenata.

Privremene rang-liste objavljene su 2. kolovoza 2019. Rok za prigovore trajao je osam dana od dana objave privremenih rang-lista. Prigovori su obrađeni u roku od 15 dana te su objavljene konačne rang-liste po kojima je pravo na smještaj u Novom studentskom domu ostvarilo 426 studenata, u Studentskom domu IGK 193 studenta, a 600 je studenata ostvarilo pravo na subvenciju privatnoga smještaja. Cijena smještaja u Novom studentskom domu ostala je jednaka kao i prošle godine i iznosi 500 kuna. Osim sedam soba namijenjenih studentima s invaliditetom, sve su sobe dvokrevetne.

Cijena smještaja u Studentskom domu IGK iznosi 400 kuna za trokrevetnu sobu, 500 kuna za dvokrevetnu i sobu namijenjenu studentima s invaliditetom te 550 ili 600 kuna za jednokrevetnu sobu, ovisno o tipu jednokrevetne sobe. Izražene su cijene one koje plaćaju studenti, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja subvencionira mjesečni najam s 200 kuna po studentu. Studente koji stanuju kod privatnoga stanodavca, a ostvarili su pravo na subvenciju privatnoga smještaja, resorno Ministarstvo subvencionira s 200 kuna mjesečno. U Novom studentskom domu, osim studenata koji su ostvarili pravo na stanovanje u domu putem Natječaja, borave i studenti na međunarodnoj razmjeni.
Tomislav KNEŽEVIĆ
Traje izgradnja novoga paviljona

Izgradnja novoga paviljona studentskoga doma u Sveučilišnom kampusu, koja se u potpunosti financira iz europskih fondova, ukupnoga kapaciteta 796 ležajeva, u punom je jeku, a završetak radova očekuje se sljedeće godine. Završetkom izgradnje broj ležajeva za studente u Osijeku povećat će se na više od 1400 čime će se studentima olakšati traženje smještaja, a time i povećati zanimanje za stanovanje u studentskom domu.
Možda ste propustili...