Učionica
MR. SC. DRAGICA STEINDL, ČLANICA UREDNIŠTVA SVEUČILIŠNOG GLASNIKA:

„Informacije o znanstvenoistraživačkim aktivnostima Sveučilišta želimo približiti javnosti“
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Vezani članci

DR. SC. DAMIR ŠPANIĆ, ČLAN UREDNIŠTVA SVEUČILIŠNOG GLASNIKA:

„Uloga Sveučilišnoga glasnika prerasla je djelokrug informiranja i dobila još veću važnost“

Posebna mi je čast biti dijelom uredničkoga tima Sveučilišnog glasnika koji je prije gotovo pet godina s velikim entuzijazmom započeo stvaranje mjesečnika u namjeri da široj javnosti približi brojne teme iz života osječke akademske zajednice i pridonese popularizaciji znanosti.

Ovom prigodom želim zahvaliti svojim kolegicama, kolegama, urednicima i svim suradnicima znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica koji su svojom upornošću, radom i kreativnošću pridonijeli podizanju kvalitete Glasnika i prepoznatljivosti Sveučilišta u Osijeku. Nadam se da smo čitateljima uspjeli približiti teme iz područja znanstvenoistraživačke i umjetničke djelatnosti i upoznati ih s važnim osobama koje su dale poseban prinos razvoju Sveučilišta u Osijeku. Sveučilište ove godine obilježava 44. godišnjicu postojanja i punih 29 godina s ponosom nosi ime biskupa Josipa Jurja Strossmayera, najvećega dobrotvora i kulturnoga predvoditelja hrvatskoga naroda, humanista i vizionara, kojega smo predstavili u prvom broju Sveučilišnoga glasnika u rubrici važnih osoba. Potom je slijedilo predstavljanje osječkih nobelovaca, športaša, akademika, umjetnika, rektora i professora emeritusa, a redovito predstavljamo i nove doktore znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Osijeku.

Sveučilište svake godine raspisuje tematske natječaje za znanstvenoistraživačke i umjetničke projekte čija je svrha pomoći mladim istraživačima i potaknuti suradnju naših istraživača s drugim sveučilištima i gospodarstvom. Sveučilište je sudjelovalo u financiranju 182 interna znanstvenoistraživačka i umjetnička projekta. Rezultati znanstvenih istraživanja očituju se brojnim znanstvenim radovima objavljenim u časopisima indeksiranim u bazama WoS i SCOPUS koja su uvelike pridonijela podizanju razine kvalitete i boljem pozicioniranju Sveučilišta u Osijeku.

Sveučilište će u Osijeku i nadalje nastojati biti jedan od ključnih pokretača gospodarstva, istodobno promičući i radeći na očuvanju kulturnoga i povijesnoga identiteta, a informacije o svim znanstvenoistraživačkim aktivnostima rado ćemo i dalje dijeliti s javnošću.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...