Učionica
BOJAN DIVJAK, GLAVNI UREDNIK GLASA SLAVONIJE:

„Prava mala svečanost dosega sinergije Sveučilišta, medija i lokalne zajednice“
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Vezani članci

PROF. DR. ART. ROBERT RAPONJA, PROREKTOR ZA UMJETNOST, KULTURU I MEĐUINSTITUCIJSKU SURADNJU:

„Glasnik je svojevrsno ‘zrcalo’ svih važnijih događanja na Sveučilištu“

Ožujak 2015. godine, kada je izišao prvi broj Sveučilišnoga glasnika u sklopu Glasa Slavonije, nesumnjivo je važan i za Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i našu medijsku kuću, ali i za društvo u cjelini.

Sveučilišni glasnik svima nam neprekidno pruža mogućnost da u redovitom ritmu studente i profesore informiramo, ali i širokoj javnosti predstavljamo i opetovano upućujemo na iznimnu važnost i vrijednost Sveučilišta za Osijek i Slavoniju. Naime, upravo je Sveučilište najsnažniji pokretač razvoja i oporavka ovoga dijela Hrvatske, ne samo u konkretnom ekonomskom smislu u sadašnjem trenutku, nego, naravno, u pogledu ključnoga proizvodnog procesa budućnosti – stvaranja širokoga „bazena“ ljudskih potencijala iz kojih će trajno pristizati oni koji će mijenjati sve ustajale prakse, otvarati nove vidike i preuzimati stvari u svoje ruke neopterećene okovima prohujalih običajnih prava koji ovaj dio Hrvatske drže vječitim talentom, svima simpatičnim, ali nikada ispunjenih potencijala.

Odlučnost i Sveučilišta i Glasa Slavonije da u ovom projektu zadrže samostalnost i naznače posebnost upravo ovoga Sveučilišta jedan je od prvih pokazatelja samosvjesnosti kojom Osijek i Slavonija bez ustručavanja šalju poruku kako nisu ni polica s koje se rukom nekakve imaginarne metropolitanske važnosti mogu uzimati ili na njoj odlagati tuđi interesi, a još manje siromašni rođak na kojega se gleda s dozom neiskrene sućuti. Stoga je 50. broj Sveučilišnoga glasnika za sve nas koji sudjelujemo ili smo sudjelovali u proteklih gotovo pet godina u tom projektu, njegovu razvoju, sadržajnom i grafičkom trajnom usavršavanju – kako bi svoju misiju informiranja i promoviranja obavljao iz broja u broj – prava mala svečanost dosega sinergije Sveučilišta, medija i lokalne zajednice.

Zanimanje koje Glasnik budi i sve šira mreža suradnika pokazuje kako je ambicija s kojom smo krenuli bila itekako utemeljena.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike