Učionica
PROF. DR. ART. ROBERT RAPONJA, PROREKTOR ZA UMJETNOST, KULTURU I MEĐUINSTITUCIJSKU SURADNJU:

„Glasnik je svojevrsno ‘zrcalo’ svih važnijih događanja na Sveučilištu“
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Vezani članci

LIDIJA GETTO, PROF. UNIV. SPEC., ČLANICA UREDNIŠTVA SVEUČILIŠNOGA GLASNIKA:

„Izvrsna platforma za predstavljanje brojnih aktivnosti iz područja međunarodne suradnje“

IZV. PROF. DR. SC. MATO DRENJANČEVIĆ, PRODEKAN ZA RAZVOJ POKUŠALIŠTA I TRANSFER TEHNOLOGIJA FAKULTETA AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK TE SUDIONIK ORGANIZACIJE EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA 2019. U OSIJEKU

Europska noć istraživača treba osvijestiti šire društvene slojeve o važnosti ulaganja u znanost i znanstveni rad

Pred vama je pedeseti broj Sveučilišnoga glasnika, u petoj godini kako se Glasnik redovito mjesečno objavljuje. Vrijedna ekipa – gospođe Lidija Getto, Kristina Kovačević i Dragica Steindl te gospodin Damir Španić – koju predvodi asistent s dugogodišnjim novinarskom iskustvom Tomislav Levak, sa suradnicima je osmislila Glasnik kao svojevrsno „zrcalo“ svih važnih događaja i rezultata rada na svim sastavnicama Sveučilišta. Glasnik redovito informira javnost o svim sjednicama i odlukama Senata, o svim postignućima naših profesora i studenata u procesu studiranja, ali i o aktivnostima koje nadrastaju okvire strogih studentskih i profesorskih obveza. Sve navedeno čini se u cilju afirmacije stjecanja i primjene znanja i vještina na teorijskoj i praktičnoj razini.

U Glasniku možete iz mjeseca u mjesec čitati o tome koliko je bogat, kreativan i inventivan znanstveni i umjetnički život na Sveučilištu u Osijeku te s koliko posvećenosti i predanosti sastavnice Sveučilišta planiraju, organiziraju i realiziraju domaće i međunarodne znanstvene i umjetničke skupove, festivale, susrete, smotre, javna predavanja i različite aktivnosti čime daju svoj doprinos u razvoju kulture dijaloga. Glasnik rubrikama „Znanstveni kutak“ i „Predstavljamo sveučilišna izdanja“ skreće pozornost javnosti na dosege naših profesora u istraživačkom, znanstvenom i umjetničkom radu, a kolumnama dekana i pročelnika sastavnica te predstavnika studenata otvara se prostor za promišljanje o strategiji razvoja svake sastavnice, ali i strategije razvoja cijeloga Sveučilišta. U fokusu su Glasnika i studentski život i studentski standard o kojem uprava Sveučilišta posebno vodi računa. Pregledavajući Glasnik može se dobiti uvid u to kako je Sveučilište u Osijeku mjesto poželjno za studiranje, napredovanje i usavršavanje u svim područjima znanosti i umjetnosti.

Promoviranjem svih aktivnosti Sveučilišta Glasnik pozitivno utječe i na ostvarivanje njegove misije, obrazovne i znanstvene, kao i misije odgovornoga djelovanja u zajednici u cilju dugoročnoga razvoja demokratskoga društva i uključivanja u europsku zajednicu društva znanja.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike