Sport
VELIKA PARTIJA MLADIH HRVATSKIH MALONOGOMETAŠA NA EP-U

Hrvatska igra za naslov prvaka
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Hrvatska je u finalu Europskog malonogometnog prvenstva za igrače do 19 godina! Mladi Hrvati odigrali su veliku utakmicu u polufinalu protiv moćnog Portugala i za to su nagrađeni - utakmicom za naslov prvaka Europe. Kakva je bila polufinalna drama u Rigi, Portugal je ušao u utakmicu kao favorit, no dečki u kockastim dresovima "grizli" su za svaku loptu, igrali kao u transu i našli način kako preokrenuti i slomiti jakog suparnika te nakon penala (5:4) pobijediti momčad koja je u Rigu došla po trofej.


Portugalci su uz Španjolsku označeni kao favoriti broj 1 za osvajanje EP-a, promarširali su lako kroz skupinu, a onda se ukazala hrvatska mladost, koja je u četvrtak imala veću želju i htijenje za pobjedom. Dvije sekunde prije kraja utakmice Portugal je vodio 1:0, ali Jurlina je zabio za 1:1 i produžetak. U posljednjoj minuti prvog produžetka Portugalci su došli do nove prednosti, a onda je Hrvatska ponovno zaigrala na "sve ili ništa" i u pretposljednjoj je minuti stiglo novo izjednačenje. Vukelić je želio ubaciti pred vrata, ali je lopta uz puno sreće za naše završila u mreži - 2:2.

- Sve što imate, dajte u taj udarac - govorio je prije izvođenja penala svojim igračima izbornik Mavrović. I dali su sve, Mudronja, Cvišić i Jurlina pogodili su za konačnu pobjedu od 5:4 i plasman u finale malonogometnog Eura U-19 gdje će igrati s boljim iz ogleda Španjolska - Poljska. I. Li.
Najčitanije iz rubrike