Sport
STIGLA POTVRDA IZ UEFA-E

Pola hrvatske lige sljedećeg ljeta na eurosceni
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Europska nogometna federacija, UEFA, potvrdila je pristupne liste za svoja klupska natjecanja u sezoni 2020./2021., kada će Hrvatska imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U sljedećem izdanju europskih klupskih natjecanja, u Ligi prvaka i Europskoj ligi, Hrvatska će imati čak pet svojih predstavnika, uključujući i dva u borbi za grupnu fazu najcjenjenijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja, Ligu prvaka.

Hrvatski će se prvak sljedećeg ljeta u kvalifikacije uključiti u drugom pretkolu, u tzv. putu prvaka, a drugoplasirana momčad Prve HNL zaigrat će također u drugom pretkolu, ali u tzv. ligaškom putu, zajedno s doprvacima Turske, Nizozemske, Austrije, Češke i Grčke. Inače, drugo pretkolo Lige prvaka iduće se godine igra 21. i 22. srpnja, odnosno 28. i 29. srpnja.

Promjena za hrvatske klubove ima i u kvalifikacijama za Europsku ligu. Četvrtoplasirana momčad našeg prvenstva više se neće uključivati u natjecanje već u prvom pretkolu, nego tek u drugom, zajedno s trećeplasiranom momčadi. Pobjednik Kupa ponovo će svoj prvi dvoboj odraditi u trećem pretkolu. Drugo pretkolo Europske lige igra se 23. i 30. srpnja, a treće je na rasporedu 6. i 13. kolovoza iduće godine.

Tako će sljedećeg ljeta pola hrvatske lige izići na euroscenu, dva najbolja kluba idu u Ligu prvaka, ostali u Europsku ligu. A to je zasluga Dinama, koji je prošle sezone dogurao do osmine finala EL i povukao pola hrvatske lige u Europu. H/I. Li.
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike