Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Slavonac odlazi u Satnicu Đakovačku sačuvati jedinicu
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Osječka Olimpija povratak na pobjedničke staze traži protiv vrlo dobrog županjskog Radničkog

Osječko-baranjski i vukovarsko-srijemski nogometni četvrtoligaši predstojećeg vikenda na rasporedu će imati utakmice 4. kola. Poslije uvodna tri na vrhu je novak iz Komletinaca s maksimalnim učinkom koji će u nedjelju biti na kušnji u Satnici Đakovačkoj gdje će lidera dočekati prošlosezonski, također, županijski prvoligaš Mladost, koja je istodobno upisala dva poraza i pobjedu.

Izvojevanu na svom terenu koju će ponovno tražiti i zbog prethodnog "potopa" u Otoku, čemu treba dodati da je pristigli Slavonac identičnim rezultatom slavio u Jarmini ostavljajući tamošnjim Borincima "fenjer" s nulom na kontu. Komletinački je, dakle, pun i u tom bi kontekstu, vjerojatno, remi kod Mladosti bilo prihvatljivo rješenje. Jarminčani će, pak, pomak s nulte točke tražiti u Mecama, gdje je Radnički prije dva tjedna bodove prepustio gostima, tako da ponavljanje toga epiloga sutra ne dolazi u obzir, posebice jer je sastav trenera Marija Amidžića s oba gostovanja donio kompletan plijen protiv relevantnijih protivnika. Prošle nedjelje to mu je uspjelo u Kuševcu, tako da će Torpedo rehabilitaciju tražiti u Kneževim Vinogradima gdje ju, međutim, ne bi smio naći jer je domaći Borac bodovno neupisan i imat će imperativ taj status promijeniti. Identično kao Zrinski, kojem u Bošnjake dolazi Valpovka s dvije uzastopne pobjede i sigurno ne bez argumenata. Zavidni su oni i u nogometaša Dilja koji su nedjeljni gosti Višnjevca, pa stoga ne bi bilo naročito iznenađenje ode li što za Vinkovce sa zapadne periferije Osijeka gdje su, inače, ostali premijerni ovosezonski bodovi. Ostavila ih je solidna Šokadija, koja je potom ostvarila i drugu prvenstvenu pobjedu te osokoljena njome odlazi u Bobotu, gdje stoluje pojačani Borac, koji na kontu, također, ima šest bodova.

Na toliko je ostala Olimpija poslije poraza u Dardi, pa će se stoga Osječani nastojati vratiti na pobjedničku stazu protiv dobrostojećg županjskog Radničkog koji će sutra pohoditi igralište u Donjem gradu. “Stogodišnja”, pak, Darda igra kao u najboljim danima koje će pokušati produžiti u Otoku, odakle je prošlosubotnji gost otišao s pet komada u mreži, čime je domaćin nastavio maksimalno oploditi prednost terena koji se i u gostiju iz Baranje identično iskazao.

Dražen Lekšan
TABLICA
1.Slavonac       3       3       0       0       11:3       9

2.Olimpija       3       2       0       1       9:5       6

3.Radnički (Ž)       3       2       0       1       7:4       6

4.Šokadija       3       2       0       1       4:1       6

5.Borac (B)       3       2       0       1       6:4       6

6.Valpovka       3       2       0       1       6:4       6

7.Otok       3       2       0       1       8:7       6

8.Dilj       3       2       0       1       5:4       6

9.Radnički (M)       3       2       0       1       5:4       6

10.Darda       3       2       0       1       8:8       6

11.Torpedo       3       1       0       2       7:6       3

12.Mladost       3       1       0       2       5:7       3

13.Višnjevac       3       1       0       2       2:5       3

14.Borac (KV)       3       0       0       3       2:6       0

15.Zrinski       3       0       0       3       5:10       0

16.Borinci       3       0       0       3       1:13       0
Parovi 4. kola
Radnički (M) - Borinci, Borac (KV) - Torpedo, Borac (B) - Šokadija, Olimpija - Radnički (Ž) i Otok - Darda igraju sutra (subota) u 17 sati kada počinju i nedjeljne utakmice: Mladost - Slavonac, Višnjevac - Dilj i Zrinski - Valpovka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana