Sport
ANA BABAN ODRADILA EP U TRAPU

Da nije zalutala na krivu pistu, plasman bi bio bolji
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Članici GSD-a Osijek 1784 ove je godine branila boje Hrvatske i na SP-u i na EURU

U razmaku od dva mjeseca Ana Baban dvaput je posjetila Italiju, odnosno Lonato. Nije bila tamo u turističkom obilasku, već je nastupila još prvo početkom srpnja na Svjetskom, a potom i na Europskom prvenstvu u trapu, koje je za nju završeno početkom ovog tjedna.


Članica GSD-a Osijek 1784 bila je jedina hrvatska predstavnica u konkurenciji seniorki, gdje je ostvarila solidan plasman. Završila je na 28. mjestu, sa 102 pogođene mete, iako je u konačnici naciljala tri goluba više. No umjesto boljeg rezultata i plasmana, zaradila je kaznu, koja je epilog nes(p)retnih okolnosti.


- Nakon tehničkog sastanka naš vođa puta Željko Vađić dobio je raspored. Trebala sam nastupiti u 10 sati, dosta ranije stigla sam na streljanu, ali sam završila na krivoj pisti. Došlo je do nesporazuma, ali ne treba tražiti krivca, jednostavno se dogodilo. Propustila sam tako prvu seriju, koju sam odradila nakon što su sve ostale otpucale svojih 75 metaka prvog kvalifikacijskog dana. Ta serija bila je i najbolja, pogodila sam 23 mete, ali na kraju je u službeni zapisnik ušla brojka 20 zbog kazne od tri oduzeta goluba. Naravno da sam zbog svega bila i malo nervozna, pod stresom, ali mislim da sam usprkos tome odradila dobar nastup, koji je u okvirima nekih mojih trenutnih mogućnosti - kaže Baban, koja je početkom srpnja, u daleko jačoj konkurenciji na SP-u, pogodila 106 meta. Tada je imala i dobar nastup u mix timu, u tri serija naciljala je 68 meta, a prije nekoliko dana bila je čak 12 meta slabija.
- Imala sam veliku želju popraviti dojam u mixu, gdje sam pucala s Antonom Glasnovićem, koji je sa svojim kolegama osvojio ekipno europsko srebro. No prva serija bila je grozna, tih 17 pogodaka bilo je ispod očekivanja. Nakon toga malo sam popravila dojam (20 i 19), ali nije to bilo to. Na Europskom sam pogodila 68 meta (u duetu s Josipom Glasnovićem), pa je jasno da je ovaj drugi mix nastup bio podbačaj - objektivno će najbolja hrvatska "traperica", koja je u Italiji odradila svoje drugo seniorsko EP (ima i jedno juniorsko). n

Nino Benčina
Pri kraju sezone na PH u Novigrad, a možda skokne i do Beograda
Ljeto je bilo naporno, Ana je nastupila na dva velika natjecanja, a sezona se polako bliži kraju. S njezinim tijekom zadovoljna je i ova 22-godišnjakinja iz Bizovačkih Novaka.

- Osobni rekord mi je 109 meta, koji sam zamalo i otpucala na oba velika natjecanja, gdje se sa 111 golubova konkurira za finale. Forma je bila dobra, bila je jedna mala kriza između Eura i Svjetskog prvenstva, jedno sam natjecanje odradila malo lošije, a razlozi su bili tehničke prirode. Do kraja sezone očekuje me još državno u Novigradu te mogući Grand Prix u Beogradu, gdje očekujem da ću biti na razini ovogodišnjih rezultata - priželjkuje Ana Baban, članica osječkog kluba i državna reprezentativka u trapu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike