Sport
ŽRK OSIJEK

Slika ekipe i kluba posve je drukčija nego prošle sezone
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Trener Jasmin Mrkonja zadovoljan je odrađenim tijekom priprema

Pred rukometašicama Osijeka ovog je vikenda početak novog prvenstva u Prvoj HRL, u kojem će imati mnogo veće ambicije negoli u prošlosezonskom. Tada je u završnici osiguran ostanak u društvu najboljih, a u novoj sezoni Osječanke pucaju na više ciljeve.


Kao uvod u takvo što trebalo je poslužiti pripremno razdoblje, tijekom kojeg su igračice Jasmina Mrkonje odigrale ukupno šest prijateljskih utakmica. Upisale su četiri pobjede i dva poraza, a posljednje su provjere odradile prošlog vikenda, kada su slavile na svom turniru, četvrtom izdanju Osijek Trophyja. Osječanke su tada uvjerljivo porazile Krivaju Zavidovići te potom u finalu nadigrale i Sesvete Agroproteinku, što je bio razlog za Mrkonjino zadovoljstvo.


- Ovo je bio finiš naših priprema za početak prvenstva i mogu biti zadovoljan. Krivaja očito nije na nivou hrvatskog rukometa, a protiv Sesvećanki imali smo jednu pravu, ozbiljnu utakmicu, u kojoj smo vidjeli gdje smo trenutno. Nedostajale su im dvije-tri važne igračice, ali rekao sam svojim djevojkama da o tome ne razmišljamo, nego da odigrajju maksimalno u posljednjoj povjeri i iskoriste je da se napune samopouzdanjem. I dobro su odgovorile na moje zahtjeve. Bila je to lijepa utakmica, u kojoj smo imali raspoloženu vratarku Magdalenu Brkić, a imali smo i Doru Lacković, koja se "vratila" nakon nekoliko utakmica ispod svoje razine. Općenito, većina je igračica bila na pravom nivou, što me raduje prije početka prvenstva. U finalu sam nešto manje mijenjao, jer ipak je ovo naš turnir i htjeli smo ga osvojiti - osvrnuo se na uspješno odrađen turnir trener ŽRK-a Osijek, istaknuvši kako je ekipa većim dijelom odradila ono što od nje očekuje u utakmicama za bodove.


- Odigrali smo nekih 70 posto utakmica na nivou kako možemo i kakav bih ja želio. Bilo je, normalno, i određenih padova, ali nismo dopustili suparniku ni jedno izjednačenje, što je također važno sa psihološke strane. Zadovoljan sam, imamo pred sobom još nekoliko dana za osvježavanje ekipe, a već je primjetno da su u našoj igri usvojeni neki mehanizmi.


To bi trebalo biti vidljivo i uspješno i na startu prvenstva, u koje Osječanke kreću ove nedjelje, gostovanjem kod novog prvoligaša Sinja. Za Mrkonju nema dvojbi kako se njegova ekipa treba postaviti u tom susretu.
- Idemo u Sinj boriti se i pobijediti. Nemamo što kalkulirati, pogotovo kada pogledamo raspored. U prva dva kola igramo protiv novih prvoligaša, Sinja i Virovitice, nakon čega nas čekaju jake i favorizirani Podravka Vegeta i Lokomotiva. Bilo bi stoga jako dobro dobiti te prve dvije utakmice i onda neopterećeno odigrati protiv glavnih favorita naše lige - jasna je želja trenera osječkih rukometašica.


Goran Roguljić
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike