Osijek
HPB I OSIJEK SOFTWARE CITY U AKCIJI

Donirali računala za školarce III. gimnazije
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Učenike osječke III. gimnazije spora i slaba računala više ne moraju brinuti jer u četvrtak je u informatičku učionicu ove škole stiglo šesnaest novih, jakih računala. Sada se mogu upustiti i u najkompliciranije zadatke, raditi s robotima, a što će im pomoći da napreduju i ostvaruju još bolje rezultate na natjecanjima. Riječ je vrijednoj donaciji u sklopu zajedničke inicijative Hrvatske poštanske banke i udruge Osijek Software City za pomoć školama na području Osječko-baranjske županije.

​- Pružajući potporu u razvoju i poboljšanju uvjeta rada ove škole smatramo da ćemo još jednom pokazati da smo društveno odgovorna institucija koja se aktivno uključuje u projekte vezane za odgoj i obrazovanje naših najmlađih - kazala je Mirna Lozić, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo HPB-a. Denis Sušac, član Uprave OSC-a, kaže kako se udruga uvijek trudi realizirati slične akcije s korporacijama s kojima surađuju.

- Znali smo da je situacija u školi prilično loša, a upravo bi ta škola trebala biti i jest izvor talenata za našu struku. Sve su to budući matematičari, informatičari, inženjeri. Zato smo u suradnji s Upravom HPB-a razgovarali i odlučili pomoći školi, da mogu raditi u boljim uvjetima - kaže Sušac. U školi su oduševljeni.

- Kao profesor matematike i informatike mogu reći da su računala prekrasna, tu su i5 procesori, veliki monitori... Kolegica samo što nije zaplakala kada je vidjela da ćemo konačno moći raditi robotiku. Što je prekrasno, jer u prvom razredu imamo i naše najbolje robotičarke - kaže Jakopović. A ta je kolegica profesorica informatike Ivana Ivošević. Kaže, klinci će konačno moći raditi ono što ih zanima.

- Imamo male robote koje smo do sada mogli pokrenuti samo s moga računala. A tu je i dosta druge opreme kojom ćemo napokon moći raditi - kaže profesorica. J. Pejaković
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike