Osijek
OPĆINA ERNESTINOVO

Dva nova projekta vrijedna 8 mil. kuna
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Općina Ernestinovo realizirat će nove projekte. Načelnica Marijana Junušić kaže da je, uz kolege iz Osječko-baranjske županije, imala čast nazočiti svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova.

- Uručena su nam dva ugovora vrlo vrijedna za našu zajednicu i odnose se na komunalnu infrastrukturu, ali i za financiranje nužnih predradnji za obnovu jednog objekta u središtu Ernestinova. Naime, prvi ugovor odnosi se na gradnju biciklističko-pješačke staze, a drugi na izradu dokumentacije za obnovu Galerije Petar Smajić - kaže Marijana Junušić.

Ukupna vrijednost investicija je gotovo 8 milijuna kuna.

- Zadovoljni smo, u ovakvim trenutcima čovjek shvati da su vrijedili svi oni prekovremeni, noćni sati, dani i mjeseci koje smo utrošili kako bismo ishodili potrebnu dokumentaciju i dozvole i kako bismo se prijavili na natječaj za financiranje. S nestrpljenjem očekujemo početak radova, a još više provozati se biciklom po biciklističkoj stazi koja će omogućiti i našim mještanima da se koriste zdravijim i jeftinijim načinom prijevoza, ako tako žele, i putem mreže ostalih biciklističkih staza povežu sa susjednim mjestima - kaže Junušić. D.P.

Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana