Mozaik
NASTUPIT ĆE I OSJEČKE TECHNO SNAGE

UFO: CASA Takeover i TRAUM rasplesat će publiku na afterima obje večeri
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Urban fest Osijek priredio je za ljubitelje urbane glazbe sjajan provod na lijevoj obali Drave, kod katakombi, ovog vikenda 13. i 14. rujna. Prvoga dana, 13. rujna, od 20 do 2h nastupit će ovim redom: Tin Arbutina, Retfatlanta, Vojko V, Vanja i Nešvil Funk te High5. Drugoga dana, 14. rujna, na istom mjestu u isto vrijeme kreće svirka bendova: Igla i Ziherice, Porto Morto, Darko Rundek & Ekipa, Repetitor te Kandžija i Gole Žene. No, to nije sve! I ljubitelji elektronske glazbe doći će na svoje, jer će prvog dana od ponoći do 5h na afteru CASA Takeoveru nastupiti Pips, Bronski i Vladimir Božić, a drugog dana na istom mjestu očekuje ih ekipa TRAUM-a: Insolate i Volster.

- Iskreno, na licu mjesta vidjet ćemo u kojem smjeru će se večer odvijati, odabrao sam, prema mome sudu, neke od najvećih bangera koje momentalno posjedujem u crateovima, prognoziram da će atmosfera biti vruća, super plesna i zabavna, pogotovo jer pult dijelim s vrlo dragim prijateljima prve večeri UFO-a - otkrio nam je Osječanin Pips te predstavio svoje kolege: "Bronski je momentalno jedan od najtraženijih, a ujedno i najcjenjenijih DJ-eva na domaćoj sceni. Izvođač s izuzetnim osjećajem za plesni podij, tehnički vrlo potkovan, a iznad svega sjajan čovjek i prijatelj. Jako sam uzbuđen zbog njegovog dolaska, jer će ovo biti prvi put da gostuje u Osijeku, već neko vrijeme pokušavamo aranžirati njegov dolazak i, evo, napokon se ukazala prilika. Što se mladog Vladimira tiče, on je novak na sceni, moj jako dobar prijatelj s kojim sam obišao mnoge partije i festivale u zadnjih nekoliko godina. Također ima uho za finu glazbu, tek odnedavno se bacio u DJ vode i ovo mu je zapravo premijerni nastup na CASA večeri, i to me jako veseli". Rekao nam je kako priprema novu sezonu CASA klupskih večeri i u pregovorima je oko prostora kako u Osijeku, tako i u Zagrebu.

- Definitivno smo odlučili da ćemo u ovoj sezoni dati malo "gasa". Vjerojatno ćemo raditi malo rjeđe, ali svakako ćemo probati dići cijelu priču na malo višu razinu, kako u produkcijskom, tako i u smislu izbora gostovanja - kaže Pips.

Naša najpoznatija DJ-ica, međunarodno priznata i nagrađivana Insolate, upravo se vratila s američke turneje.

- Na turneji je bilo super. Ovaj put sam uz Los Angeles, koji sam već posjetila prošle godine, turneji dodala i San Francisco i Minneapolis. Turneja je bila vrlo zanimljiva, jer sam svirala na jednom dnevnom partiju, jednom manjem partiju i jednom većem warehouse raveu, i to s legendom DJ Robertom Hoodom, Anthonyjem Parasoleom i Dimijem Angelisom - rekla nam je Insolate i dodala kako je TRAUM u sklopu UFO-a uvijek vrlo zanimljiv, jer je to vrijeme kad se opraštamo od ljeta, ali i počinje nova TRAUM sezona.

- Upravo se zato okupi mnogo ljudi, jer su se svi zaželjeli svježeg techna nakon ljetnog prekida. Katakombe se uvijek savršeno uklope u našu priču, a ovaj put smo kao gošću pozvali britansku DJ-icu Stephanie Sykes - ispričala je Insolate, kojoj u listopadu izlazi debitantski album, i to kao dupla ploča na njezinom labelu Out of Place. Na albumu su i dvije suradnje: s američkim producentom Matrixxmanom te sa Sarom Renar, s kojoj je suradnju započela upravo na prošlom UFO-u. Krajem rujna Volster prvi put nastupa u kultnom berlinskom klubu Berghain i također priprema novo izdanje na svom labelu Secession. T.Kvorka
Možda ste propustili...

NA ZAGREBDOXU PREMIJERNO “GRANDPA GURU”

Dokumentarni film o Kultur Shocku

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju