TvObzor
OD LJUBAVI PRAVE GINEŠ

Zlatko Pejaković: Prava pjesma mi je oduvijek bila jedino mjerilo i afrodizijak
Objavljeno 13. rujna, 2019.

Neuništivi Zlatko Pejaković radi punom parom. Popularni pjevač hrvatske zabavne glazbe vikendima neumorno nastupa iz tjedna u tjedan, a ‘slobodne’ dane od koncerata ovoga ljeta koristi za snimanje novog albuma i novih spotova. Tako upravo intenzivno promovira novu pjesmu “Od ljubavi prave gineš”, nastalu u kreativnoj glazbenoj radionici njegove dugogodišnje produkcijske kuće Lupo Music.

 

U čemu je tajna neiscrpne energije glazbene legende koji u 69. godini radi više nego ikad?

“Prava pjesma je oduvijek bila ta koja je u mojoj višedesetljetnoj karijeri bila jedino mjerilo i moj afrodizijak. To je moj život! Moje pjesme; nekad ljubavne, nekad socijalne, a nekad povod za razbijanje čaša, moji su životni doživljaji uobličeni u emociju koju pjevam. Zato valjda i trajem tako dugo, jer publika ne želi da se maknem s pozornice, iako im ne mogu ponuditi ‘guzice i sise’, što je danas postalo jako popularno”, iskreno će iskusan pjevač bez dlake na jeziku.

“Kad te netko vidi ‘golog’ jednom, neće doći drugi put; nisi mu više zanimljiv nego ide dalje gledat’ nekog drugog”, dodaje. Dok mnogi njegovi kolege danas mogu samo sanjati o danima stare slave, Zlatko Pejaković, kaže, danas ima više energije i ambicije nego dok je bio mlađi. Jako je mnogo planova pred njim, ima još jako mnogo toga dati publici.

”Kad govori o ljubavi, ni jedan čovjek ne gleda na svoje godine, jer nekom se to može dogoditi ranije, a nekome, kao meni, u kasnijim godinama. Mene ljubav pokreće. Nikad nisam bio zaljubljeniji nego što sam bio danas, pa sam zato odmah i snimio pjesmu ovako moćnog naslova čim sam je čuo u studiju. ‘Kako da zaboravim da sam tako volio, kad sam od tog se razbolio’. To je jedan od snažnijih tekstova u mojoj karijeri, a svidio se na prvu i mojoj supruzi Maji, također glazbenici koja uvijek sa mnom preslušava nove pjesme, no na ovu nije imala ni jednu zamjerku. Nema bolje nego kad voljenoj ženi za 20. godišnjicu braka pokloniš moćnu pjesmu. A publici poklanjam sebe u potpunosti”, ističe legenda domaće zabavne glazbe.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NEOČEKIVANA POSVETA PIJANISTA JEAN-EFFLAMA BAVOUZETA VELIKOM SKLADATELJU

Clementi i kompanija

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

2

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta